Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
ACF Fiorentina - FC Viktoria Plzeň

O výhře Chicaga v Anaheimu rozhodla branka ve 117. minutě

New York - Hokejisté Chicaga vyhráli ve druhém finálovém utkání Západní konference play-off NHL na ledě Anaheimu 3:2 ve třetím prodloužení a vyrovnali stav série na 1:1. Na rozhodující trefu se čekalo od konce druhé třetiny po gólu Coreyho Perryho na 2:2, duel skončil až v čase 116:12, kdy střelu Brenta Seabrooka tečoval švédský útočník Marcus Krüger.

Anaheim - Chicago
zdroj: ČTK/ZUMA

Šťastný střelec přiznal, že se mu puk ztratil z dohledu, když si jej na modré čáře předali Johnny Oduya se Seabrookem. "Nejdřív mě to trefilo do rukavice a pak jsem se snažil puk dorazit. Jsem šťastný, že to tam padlo," řekl Krüger, který trefil kotouč ze vzduchu. Chicago, které v úvodním duelu podlehlo 1:4, vedlo už v sedmé minutě 2:0 po trefách Andrewa Shawa a Mariána Hossy.

V polovině úvodní části snížil Andrew Cogliano a ve 38. minutě vyrovnal Perry. Anaheim za posledních 11 a půl minuty druhé části také přestřílel soupeře v poměru 17:1. Po rychlém dvoubrankovém náskoku hostů dokázal Anaheim soupeře ubránit skoro 110 minut. Navíc Perry a Sami Vatanen trefili v prvním prodloužení břevno a pak znovu ve druhém nastavení pomohla brankáři Coreymu Crawfordovi po Vatanenově pokusu tyč.

Nakonec Ducks museli strávit porážku. "Musíme na to rychle zapomenout. Je to teď těžké, protože bojujete o vítězství takovou dobu," prohlásil Cogliano. Chicago dostalo puk za záda gólmana Frederika Andersena už v 89. minutě, ale Shaw po střele Patricka Kanea jej tam dostal "hlavičkou", takže gól neplatil. "V ten moment člověk reaguje a snaží se dostat puk do branky," komentoval to Shaw.

Sestřih utkání Anaheim - Chicago:

V dresu Anaheimu se objevil stejně jako v minulém duelu z českých hráčů jen Jiří Sekáč, další útočník Tomáš Fleischmann v sestavě chyběl. Chicago, které patří mezi šestici zakládajících členů NHL, odehrálo nejdelší zápas v devětaosmdesátileté klubové historii.

Anaheim sehrál ještě delší duel v roce 2003, kdy v čase 140:48 rozhodl o výhře Ducks v úvodním utkání semifinálové série Západní konference v Dallasu český útočník Petr Sýkora. "Určitě nám to dodá vítr do plachet. Teď to potřebujeme potvrdit v Chicagu," uvedl útočník Blackhawks Bryan Bickell. 

Semifinále play-off NHL: Východní konference - 2. zápas:

Anaheim - Chicago 2:3 ve třetím prodl. (1:2, 1:0, 0:0 - 0:0, 0:0, 0:1) Branky: 10. Cogliano, 38. Perry - 3. Shaw, 7. Marián Hossa, 117. Krüger. Střely na branku: 62:56. Diváci: 17 234. Hvězdy zápasu: 1. Krüger, 2. Crawford (oba Chicago), 3. Andersen (Anaheim). Stav série: 1:1.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články