Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Ostrava - Jihlava

Nakládal se pokusí prosadit v NHL, má dvoucestnou smlouvu s Calgary

Calgary - Český hokejový obránce Jakub Nakládal se v příštím ročníku pokusí prosadit v NHL. Účastník nedávného mistrovství světa podepsal nováčkovský dvoucestný kontrakt na jednu sezonu s týmem Calgary Flames.

Jakub Nakládal
zdroj: ISIFA

Sedmadvacetiletý Nakládal strávil uplynulou sezonu v TPS Turku. Rodák z Hradce Králové reprezentoval na třech světových šampionátech včetně domácího v Praze, kde byl s pěti asistencemi nejproduktivnějším českým obráncem.

"Proti kvalitním soupeřům se jevil dobře, našim lidem se líbil. Když mluvili s lidmi z Čech, dozvěděli se, že to byl zřejmě jejich nejspolehlivější hráč na turnaji," uvedl generální manažer klubu Brad Treliving. "Především v posledních třech týdnech jsme ho hodně sledovali a mluvili s ním," dodal Treliving.

O Nakládala se zajímali také z Chicaga a Caroliny, ale urostlý bek zvolil kanadský klub, za který hraje i útočník Jiří Hudler. To, zda se prosadí do hlavního týmu, záleží podle generálního manažera jen na něm samotném.

"U hráčů, kteří strávili kariéru v Evropě, je vždycky otázka, jak se přeorientují a jak dlouho to bude trvat. Je to kvalitní hráč a udržuje se v dobré formě. Ale uvidíme. V tréninkovém kempu a v přípravných zápasech se rozhodne, kam zapadne," řekl Treliving.

Přestože měl Nakládal i pro příští sezonu smlouvu ve Finsku, bylo jasné, že TPS opustí. "Velký zájem o něj měl Čerepovec, který vedl velmi seriózní jednání, a pokud by Kuba neměl možnost splnit si dětský sen o startu v NHL, pak by podle všeho skončil právě tam," uvedl hráčův zástupce Robert Spálenka.

Účastník tří světových šampionátů, který má ve sbírce bronz z roku 2012, bere angažmá v NHL jako velkou výzvu. "Od dětství jsem snil o tom, abych si jednou mohl zahrát NHL. Teď jsem tomu znovu o kus blíž a je to pro mě ohromná výzva," řekl Nakládal, který nebyl draftován.

Nakládal hrál do října roku 2011 extraligu za Pardubice. V rozehrané sezoně odešel do Ufy a v KHL si v dalších letech vyzkoušel působení ve Spartaku Moskva a Lvu Praha. Minulý ročník strávil v Turku, kde v 50 zápasech nasbíral 15 bodů (3+12).

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články