Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Hejda: Snad využijeme toho, že Kanada nehrála těžké zápasy

Praha - Zkušenosti s kritickými situacemi by podle obránce Jana Hejdy mohly pomoci českým hokejistům v semifinále MS proti Kanadě. Zámořští hráči zatím vyhráli všech osm zápasů s impozantním skóre 58:14, a museli tak přestát jen minimum krizových momentů. To čeští hráči řešili různé problémy prakticky ve všech duelech.

Jan Hejda
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Kanada měla v posledních zápasech volné tempo a možná nemusí být připravená na semifinále. Bude to asi jiný hokej, než na který byli zvyklí," řekl Hejda. "Těžší zápasy hráli na začátku turnaje, ale pak už to pro ně byl styl zápasu hvězd. Spíše se hokejem baví. To může být výhoda pro nás," doufal šestatřicetiletý bek.

I když to není moc pravděpodobné, podle Hejdy by Kanaďané mohli český tým i trochu podcenit. "Bude důležité, abychom měli dobrý začátek. Kdyby nám tam spadl jeden dva góly, tak by znervózněli. To by asi byla výhoda. Každopádně, pokud chceme uspět, musíme hrát bez chyby až do konce. Jsem přesvědčený, že se dají porazit," řekl obránce Colorada, který má na kontě přes 600 zápasů v NHL.

Český tým se s Kanadou utkal v základní skupině a prohrál 3:6, ještě v závěru druhé třetiny byl ale stav nerozhodný 2:2. "Přesvědčili jsme, že jsme s nimi dokázali hrát vyrovnaný zápas ze začátku. Nemusíme se bát. Musíme hrát svoji hru. My a Švédsko jsme pro ně byli jediní dva soupeři, se kterými tady měli problémy," podotkl Hejda.

Bývalý hráč pražské Slavie věří, že Češi zopakují nebo ještě vylepší čtvrteční výkon proti Finsku. "Čtvrtfinálové zápasy jsou hodně těžké na psychiku. Zvládli jsme ho perfektně, všichni hráli, co měli. Útočníci napadali a pomáhali nám vzadu. Když semifinále začneme a odehrajeme stejně, tak si myslím, že je šance, že to bude vyrovnané," dodal Hejda, který má ve sbírce zlato z MS ve Vídni 2005.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články