Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Proti Finům pomohl dobrý začátek, shodují se hráči

Praha - Z ohlasů českých hráčů po vítězném čtvrtfinále s Finy bylo patrné, že jedním z klíčových faktorů úspěchu proti týmu Suomi byl jak velmi dobrý vstup do utkání, tak dobře zvládnuté přesilovky v jeho průběhu. "Podařila se nám první třetina, kdy jsme na Finy vlítli. Škoda jen, že jsme inkasovali a neudrželi to vedení," uvedl dvougólový střelec Jan Kovář. "Začátek jsme měli rychlejší, postupně jsme zpomalili, ale pak jsme se zase do toho dostali ve třetí třetině," dodal Vladimír Sobotka.

Sport
zdroj: ČT4

Českému centru zatrnulo, když při soupeřově power-play ztratil uprostřed kluziště puk. "Chtěl jsem to nějak dobruslit za červenou, aby to nebylo zakázané uvolnění. Tam mi to vypíchli. 'Růža' v tu chvíli asi měl tep 250. Jsem rád, že to nakonec takhle dopadlo," poznamenal Sobotka ke skutečnosti, že jeho druhý pokus již našel správný směr a skončil v odkryté finské brance.

Ondřej Pavelec ocenil defenzivní výkon mužstva. "Hráli jsme dobře do obrany. Udělali jsme tam pár chyb, ale to se udělá vždycky. Velice dobře jsme se na zápas připravili, i když se vyvíjel trošku jinak, než jsme očekávali. Spíše se čekalo, že to bude třeba 1:1 nebo 2:1. Pro nás to bylo utkání se šťastným koncem," podotkl český brankář, který na adresu svého kolegy mezi tyčemi, Pekky Rinneho, poznamenal, že nehledě na pět inkasovaných branek "je stále jedním z nejlepších brankářů na světě".

Obránce Michal Jordán ocenil skvělou atmosféru panující v O2 areně. "Je to paráda, něco nezapomenutelného. Lidé byli celý zápas skvělí. Když jsme dostali gól, tak nás povzbudili. Jsem rád, že jsme vyhráli, a patří jim velký dík."

Jan Kovář pochválil v pozápasovém rozhovoru skvělou práci spoluhráče Martina Erata, který mu připravil první gólovou trefu, a zároveň se vyjádřil ke zlepšenému výkonu týmu v přesilovkách. "Na začátku turnaje jsme je měli slušné, pak jsme měli takový útlum a dnes nám to v nich naštěstí znovu vyšlo. I když měli dosud Finové na mistrovství vynikající oslabení, tak nám se to podařilo zlomit," řekl Kovář.

Hlavní zprávy

Nejčtenější články