Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Finové jsou na šampionátu v oslabení zatím stoprocentní

Praha - Hokejisté Finska, čtvrtfináloví soupeři českého týmu, se mohou na MS pochlubit stoprocentní úspěšností ve hře v oslabení. Svěřenci trenéra Kariho Jalonena neinkasovali na turnaji zatím ani v jedné z šestnácti situací, v kterých měli na ledě méně hráčů než soupeř. Poměrně se jim daří i v přesilových hrách, v kterých je řadí úspěšnost 24 procent na třetí místo za Rusko a Kanadu.

Radost hokejistů Finska
zdroj: ČTK/LEHTIKUVA autor: Jussi Nukari

Český tým je ve hře v oslabení s 76 procenty jedenáctý a v přesilových hrách mu patří páté místo s úspěšností 22,58 procenta. Po prvních dvou duelech turnaje kralovali svěřenci trenéra Vladimíra Růžičky této statistice s padesátiprocentní úspěšností, když využili pět početních výhod. V dalších pěti utkáních se už ale prosadili proti oslabenému soupeři jen dvakrát.

Finové navíc mají nejvyšší úspěšnost zákroků brankářů 94,90 procenta a čtyři zápasy odehráli s nulou. Tři čistá konta zaznamenal Pekka Rinne. "Trošku si to rozebereme. Oni mají vynikajícího brankáře, jestli nebudeme chodit před branku, tak nás Rinne stejně jako loni v semifinále vychytá. Musíme cpát všechno před branku, chodit na dorážky, aby puk neviděl," uvedl Růžička a připomněl loňskou prohru v Minsku 0:3.

 

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články