Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Hertl: První gól musíme dát my. Otáčení nás stojí moc sil

Praha - Tomáš Hertl by mohl být ve čtvrtfinále s Finskem českým žolíkem. Jednadvacetiletý hráč zatím na MS proměnil jen jednu šanci, recept na finskou brankářskou hvězdu Pekku Rinneho však zná nejlépe ze všech reprezentantů. Útočník San Jose v této sezoně vstřelil v NHL třináct branek, z toho dvě dal právě opoře Nashvillu a v obou případech se jednalo o vítězné góly. "Měl jsem na něj dvakrát štěstí. Byl bych rád, kdybych to prolomil i tady," uvedl.

Tomáš Hertl
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Hertl dobře ví, že český tým čeká ve čtvrtek souboj s velmi dobrým brankářem. "Je to výborný gólman, musíme chodit před bránu. V NHL jsem na něj vyzrál pokaždé jen z dorážek. Umí vytáhnout v poslední chvíli velké zákroky. Na mistrovství chytá zase fantasticky, musíme mu to hodně znepříjemnit," uvedl Hertl.

Český tým čeká stejný soupeř jako před rokem v semifinále MS v Minsku, kde Rinne neinkasoval a Finové vyhráli 3:0. I tento zápas si svěřenci kouče Vladimíra Růžičky připomenou. "Asi si to rozebereme na videu. I to, jak hrají tady. Musíme se na to mnohem lépe připravit. Už nesmíme chybovat, stálo by nás to vítězství," řekl Hertl.

Domácí hokejisté na MS vyhráli pět ze sedmi dosavadních zápasů, ve většině z nich však museli dotahovat vedení soupeře. Pětkrát na turnaji inkasovali jako první. "Teď už by bylo dobré, kdybychom dali první gól my. Otáčení zápasů nás stojí moc sil. Naposledy jsme hráli hlavně se slabšími týmy, ale čekají nás Finové a to bude něco jiného. Budou rychlí, tam nesmíme zaspat ani minutu. Jinak nás to bude stát postup," varoval Hertl.

Češi měli v úvodu šampionátu problémy s defenzivní činností, v prvních třech zápasech inkasovali 14 branek, v dalších čtyřech ale už jen čtyři. "Je znát, že obrana už je lepší. Už tam nejsou velké chyby. V prvních zápasech na nás jeli za pět minut třikrát sami na branku, to se teď už nestává. Sice pořád máme blbé momenty, zbytečné chyby, ale snad se jich ve čtvrtek už vyvarujeme," doufá Hertl.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články