Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
BBV po 25 letech

Vůjtek: Konečně jsme našli správnou sestavu. Otázkou je, jestli nebude pozdě

Ostrava – Slovenský tým si zkomplikoval cestu do čtvrtfinále bodovými ztrátami se slabšími soupeři a dost možná ho podruhé za sebou mine postup do play-off. Trenér slovenského mužstva Vladimír Vůjtek starší se spolu se svým synem rozpovídal o příčinách slovenského trápení v pořadu Hokejové poledne.

Vladimír Vůjtek na lavičce Slovenska
zdroj: ČTK autor: Sznapka Petr

Darina Vymětalíková: Zaujalo mne, že se v zápase s Ruskem postavil do branky Július Hudáček. Proč padla volba na něj?

Vladimír Vůjtek st.: Ján Laco odchytal pět zápasů a chytal výborně, ale přeci jenom ta únava tam je. Už před zápasem s Finskem jsme byli rozhodnutí, že zápas s Finskem odchytá Hudáček. Byl to jeho první zápas na mistrovství světa. Tři roky už s námi jezdí po mistrovstvích jako třetí brankář a teď dostal konečně příležitost. Myslím, že vyzrál a že zachytal velice dobře.

Pavel Richter: Gólmani jsou nejsilnější stránkou vašeho týmu, ale nejslabší stránkou jsou útočníci. Máte třináct gólů za šest zápasů, to je neskutečně málo.

Vladimír Vůjtek st.: Souhlasím. Gólmani nás drží na pozici, kde jsme. Samozřejmě, že góly chybí. Především góly v těch prvních zápasech se slabšími soupeři.

Jakub Kotvan (dotaz fanouška): Proč si myslíte, že hráčům jako Tatar nebo Miklík, který byl loni nejproduktivnějším hráčem Slovenska, letošní šampionát střelecky nevychází?

Vladimír Vůjtek st.: Každý ročník je jiný. Tatar měl velmi dobrou sezonu v Detroitu, ale bohužel přijel až na poslední chvíli a v den druhého zápasu okamžitě šel do hry, takže únava a aklimatizace tam musí chvilku být. Myslím, že už se rozehrává, ale samozřejmě kdyby byl s týmem o týden déle, určitě by podával daleko lepší výkony.

Jakub Kotvan (dotaz fanouška): Je to únavou? Nebo menší sehraností?

Vladimír Vůjtek st.:Tím, že hráči přijeli až po prvním zápase, museli jsme přeházet formace. Zkusili první Tatara s Jurčem, kteří hrají sem tam v Detroitu spolu. Vsadili jsme na tuhle dvojičku, ale to moc nešlo. Tak jsme ho šoupli ke Gáboríkovi, to ale taky nějak nefungovalo. Až teď jsme myslím našli formace, jak bychom měli hrát.

Je nám líto, video expirovalo.
Vůjtek: Gólmani nás drží, chybí góly v útoku

Darina Vymětalíková: Jaký je váš pohled agenta na výkony slovenských útočníků?

Vladimír Vůjtek ml.: Nechci hodnotit jednotlivě. Ale všichni vidíme, že mužstvo má problém v útoku. Neříkám kvalitativně, ale nemají klid v koncovce. Kdyby Slováci dávali góly z těch šancí, co měli… Nevím, jestli je to z přílišné nervozity, že tu mají vlastně domácí prostředí a jsou pod tlakem.

Pavel Richter: Myslím, že klíčový moment byl, když jste ztratili hodně sil v utkání se Slovinskem a hned druhý den jste hráli s Norskem utkání, které jste prohráli.

Vladimír Vůjtek st.: Úplně souhlasím. Jednak jsme se Slovinci hráli večer, kdy jsme se dostali do postele ve dvě ve tři hodiny noci. Norové měli pauzu a mohli se na nás připravit, zatímco pro nás to byl čtvrtý zápas během pěti dnů. Takže to bylo strašně namáhavé i proto, že my jsme všechny předchozí zápasy hráli nadoraz, stahovali jsme náskok soupeře a hráli jsme i dvě prodloužení. Chyběla nám síla, z toho pramenily i fauly a prostě jsme ten zápas nezvládli.

Darina Vymětalíková: V zápase s Ruskem si vás museli útočníci udobřit. Marián Gáborík podal výborný výkon a vyrovnával na 2:2.

Vladimír Vůjtek st.: To jsou všechno kvalitní hráči, jen si musí sednout s někým ve formaci a ne vždycky se nám zkraje povedlo, dát formace tak dohromady, jak jsme chtěli. Hlavně kluci (Tatar a Jurčo) přišli pozdě, a tím pádem nám to trošku narušilo konstelaci formací. Teď si myslím, že jsme našli správnou sestavu. Otázka je, jestli už nebude pozdě.

Pavel Richter: Myslím, že jste měli smůlu, že jste měli na začátek slabé soupeře a nakonec silné, protože je vidět, jak vaše forma graduje.

Vladimír Vůjtek st.: Samozřejmě, že je to škoda, ale my si nemůžeme vybírat. Jak jsem říkal, měli jsme čtyři zápasy během pěti dnů a síla odcházela. Kdybychom do toho měli Finy, tak se vlastně nic neděje. Ale prohra s Norskem nás stojí problémy, které teď máme. 

Hlavní zprávy

Nejčtenější články