Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golf Time

Kanaďané s nesnesitelnou lehkostí přejeli Švýcary 7:2

Praha – Kanadští hokejisté zatím procházejí turnaje bez sebemenšího zaváhání. Po výhře 7:2 nad Švýcarskem mají už 18 bodů a pojistili si první místo ve skupině A. Švýcaři i přes porážku mají jistotu čtvrtfinále, v tabulce obsadí čtvrtou pozici a zahrají si s nejlepším celkem ostravské skupiny.

Švýcaři se ani nerozkoukali, kanadský elitní útok je uzavřel v obranném pásmu a Seguin v 52. sekundě šikovně doklepl volný kotouč do odkryté branky. Pak následoval na mistrovství světa tradiční kanadský útlum a Švýcaři toho dokázali využít. Nejprve halou prolétla vlna vzrušení, když si rozhodčí vzal na pomoc video, aby prozkoumal nepřehlednou situaci po střele Suriho. Puk sice zřejmě překročil brankovou čáru, jenže až po pádu Hollensteina na gólmana Smithe.

Ten si v sedmé minutě vybral slabší chvilku při střele Trachslera. Kanadský brankář podcenil pokus z velkého úhlu a poprvé inkasoval. Kanaďané přistoupili k duelu vlažně. Švýcaři měli příležitost v přesilovce, Josi nabil kolegovi v obraně Blumovi, který vyslal pěknou dělovku. Smith stál tentokrát na správném místě. Švýcaři mohli jít dokonce do vedení, to by však musel Ambühl proměnit nájezd. Vzápětí udeřili Kanaďané. MacKinnon se vřítil do útočné třetiny a milimetrově přesnou ranou se trefil pod horní tyčku.

Kanaďané při chuti k nezastavení

Kanaďané z poklidu občas vytáhli překvapivý útok. Crosby nebyl po přihrávce Eberleho gólu daleko, ale jeho pokus byl tečován do ochranné sítě. Znuděně vypadající hráči ze země javorového listu krutě trestali chyby, v 28. minutě přesně mířil z mezikruží Ekblad. V další přesilovce mohl zvýšit skóre v pohodě hrající Seguin, ale za Berrou zacinkala tyč. Švýcary navíc už Kanaďané tolik nepouštěli do nebezpečných ataků.

Na sklonku druhé části přišli dva rychlé údery. V přesilovce po superrychlé souhře zakončoval Eberle, téměř přesně se sirénou dorážel Eakin. Soulad s časomírou ještě zkoumal videorozhodčí.

Kanaďané si zastříleli i ve třetí třetině

Švýcaři utkání nechtěli ještě zabalit. Kanadský gólman Smith chyboval i při druhém švýcarském gólu. Neudržel levý beton u ledu a Brunner mu pod ním ve 43. minutě protlačil puk za jeho záda. Vzápětí Smithovi po tečovaném Grossmannově pokusu pomohla tyč.

O deset minut později Kanadě vrátil čtyřgólové vedení dorážející Couturier. Emoce pak vyvolal pěstní souboj MacKinnona s Helblingem. Švýcar musel místo na trestnou lavici na ošetřovnu. Švýcaři dopláceli na zbytečná vyloučení, v další přesilovce doklepl puk za záda Berry útočník Giroux a uzavřel tím devítigólový účet zápasu.

Švýcarsko - Kanada 2:7 (1:2, 0:3, 1:2)

Branky a nahrávky: 7. Trachsler (Schäppi, Streit), 43. Brunner - 1. Seguin (Muzzin, Giroux), 20. MacKinnon (Spezza, Wiercioch), 28. Ekblad (Couturier, Eakin), 39. Eberle (Crosby, Burns), 40. Eakin (Couturier, Ekblad), 53. Couturier (Toffoli, Hamhuis), 58. Giroux (Burns, O'Reilly). Rozhodčí: Mayer (USA), Rönn - Puolakka (oba Fin.), Lhotský (ČR). Vyloučení: 8:6. Využití: 0:2. Diváci: 17 003.

Švýcarsko: Berra - Geering, Streit, Blum, Josi, Helbling, Grossmann - Fiala, Almond, Brunner - Bodenmann, Ambühl, Bieber - Hollenstein, Romy, Suri - Walker, Trachsler, Schäppi - Wieser. Trenér: Glen Hanlon.

Kanada: Smith - Burns, Hamhuis, Barrie, Muzzin, Wiercioch, Ekblad, Savard - Hall, Crosby, Eberle - Seguin, Giroux, O'Reilly - Spezza, Duchene, MacKinnon - Eakin, Couturier, Toffoli - Ennis. Trenér: Todd McLellan.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články