Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

S Vondrkou pořádáme střelecké dostihy, žertoval Koukal po první brance na turnaji

Praha – Čeští hokejisté si sice s obtížemi, ale přece jen poradili s houževnatými Němci. Zvítězili 4:2 a definitivně si zajistili postup do čtvrtfinále. O důležité první dva góly se postarali dva netradiční střelci – Michal Vondrka, který nastoupil ke svému prvnímu utkání na šampionátu, a Petr Koukal, jenž sice odehrál všechna utkání, dosud však neměl na svém kontě ani jeden kanadský bod.

Petr Koukal slaví branku proti Německu
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Němci rozhodně nebyli snadným soupeřem. Splnil duel vaše předzápasová očekávání?

Trenéři nás nabádali, že Němci odehráli na turnaji dobré zápasy. Začátek ukázal, že jsme byli připravení dobře, ale pak když se po jedné hrubce dostali Němci do šance, tak jsme začali panikařit a oni si naopak začali věřit. Zaplať pán bůh, že jsme vždycky dokázali brzy odpovědět na jejich gól. Nikdy dlouho nevedli, aby nás to svazovalo nebo aby si oni začali trošku věřit.

Zlomový byl asi váš gól na 2:2, je to tak?

Samozřejmě mě těší, že jsem dal gól. Koneckonců už jsem pár šancí měl. Myslím si, že každý gól je důležitý, ale tenhle padl docela rychle potom, co se oni dostali do vedení. Pak jsme perfektně využili přesilovku, když Jarda Jágr neskutečně našel Kubu Voráčka a ten dal gól. Takže z tohoto pohledu nám vyšla trochu netypicky přesilovka a to nás uklidnilo.

V utkání bylo mnoho změn v jednotlivých útocích. Vaší čtvrté formace se to sice nedotklo, ale jak jste to sledoval?

Já si vždycky akorát zjistím, kdo je centr v třetí řadě, a pak už se jen soustředím na naši lajnu. Nám zatím Vláďa Růžička naši řadu netočí, takže z tohoto pohledu pro mě žádná změna. Někteří kluci se tam slušně točí, ale mě se to zatím netýká. Vždycky se jen kouknu, kdo je centr, kterého střídám, a je to jednoduché.

Vaše čtvrtá formace zase vstřelila důležitý gól. Čím to, že se vám tak daří?

Zatím nám to tam padá a jsme za to rádi. Dnes jsem dal konečně gól i já. Navíc jsme tam měli i pár dalších šancí. Ale Němci hráli dobře, pořád bruslili, takže to bylo takové urputné utkání. Každý gól potěší.

Michal Vondrka, který byl před zápasem dopsán na soupisku, dal v utkání trochu šťastný gól, neutahovali jste si z něj, že ani neví, jak ho vstřelil?

Dělal jsem si z něj srandu, že on dá v prvním střídání gól a já mám v pěti zápasech 0 + 0. Ale pak mi říkal, že jsem ho vyrovnal, jak jsem dal branku. Takže teď mám asi gólové dostihy s Michalem Vondrkou. 

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články