Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Švédové udolali Švýcary až v prodloužení. Zvítězili 2:1

Praha - Švédští hokejisté porazili Švýcarsko 2:1 v prodloužení a připsali si další dva body do tabulky skupiny A. V utkání vedli, avšak Švýcaři dokázali na počátku třetí třetiny srovnat. Utkání rozhodl v 64. minutě Forsberg.

Utkání Švédsko - Švýcarsko
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Joel Marklund

Švýcaři načali utkání o poznání aktivněji, než jak působili v minulých duelech. Projevovalo se to hlavně agresivitou v soubojích, kdy Švédové občas jako by nevěděli, co je trefilo. Postupně se ale rovnováha sil přesouvala na druhou stranu a hráči ve žlutém začali utkání kontrolovat. Příležitosti měl Lindström či Eriksson, ale puk za Genoniho zprvu dostat nedokázali. Avšak v osmé minutě se kotouč dostal k Lindholmovi, který ho jakýmsi ťuknutím hokejky dostal mezi nohama gólmana až do sítě – 1:0 pro Švédsko.

Velké vzrušení pak vzbudil švýcarský pokus, který rozhodčí na ledě zprvu uznali za gól. Až hovor s videorozhodčím je posléze donutil změnit názor a stav se neměnil. Švýcarům se nepodařilo proměnit ani následnou přesilovku a do šaten se tak šlo za stavu, který byl příznivější pro švédské hráče.

Švýcarům se ve druhé části dlouho nedařilo ohrozit Enrotha ve švédské brance. Až Fiala se po neohrabanosti obránce pokusil o průnik, jeho zakončení tváří v tvář gólmanovi ale nebylo nebezpečné. Švédové zase nastřelili Genoniho levou tyčku, od níž se puk podivně odrazil a poskakoval po brankovišti – obránce v červeném ho však stihl odpálit do rohu kluziště.

Jestli mělo Švýcarsko pomalý vstup do druhé třetiny, tak do té třetí naopak vlétlo. Po půlminutě hry se Blumovi podařilo tvrdou ranou napálit puk do branky a bylo vyrovnáno. Švýcaři poté byli i blízko vyrovnání – to by ale Fiala musel v situaci 2 na 1 lépe mířit. V polovině třetiny pak zazvonila i pravá tyčka Enrothovy brány. Protože nikdo ze soupeřů obranu protivníka neprolomil, šlo utkání do prodloužení. V něm se v 64. minutě šikovně prosadil Forsberg a zařídil svému týmu vítězství.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články