Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Studio Time Out

Jágr: Čtvrtá lajna hraje jako Vejvoda, Patera a Procházka

Praha - Velice pozitivně je z českého týmu vnímána jeho čtvrtá útočná řada. Petr Koukal, Dominik Simon a Martin Zaťovič si na ledě rozumí. Jaromír Jágr jejich výkony přirovnal k legendárnímu útoku Vejvoda, Patera a Procházka.

Martin Zaťovič
zdroj: ČTK autor: Paprskář Pavel

"Líbí se mi, když hrajou spolu. Mně to připomíná útok Vejvoda, Patera, Procházka. Ti dávali víc gólů, ale mají podobný styl. Jsou pořád v pohybu, hrají blízko sebe a tím pohybem, jak jsou drobní a lehcí, se vždycky někdo uvolní," všiml si Jaromír Jágr.

Velice spokojení jsou i trenéři, což jen potvrdila slova asistenta Ondřeje Weissmanna. "Myslím, že hrají velice dobře. Bruslí i si vypracovali spoustu šancí. U Petra Koukala je na ledě vidět, že je hrozně pracovitý a obětavý, je všude. Je to takový všudybýlek, spoustu puků vyšťourá a vypracuje šance pro druhé hráče. A zároveň to je i hráč, který hraje dozadu," ocenil Weissmann.

Trenéři čtvrtý útok rozdělili ve čtvrtém utkání proti Francii, kdy se Simon posunul do druhé formace k Janu Kovářovi a Jaromíru Jágrovi. V pátečním duelu s Rakouskem se opět vrátili k sobě a Radek Smoleňák putoval do třetí lajny. "Dominik je samozřejmě kvalitní a šikovný hráč, ale to jsou tady všichni. Zase nám to sedlo a to je jen dobře," řekl Zaťovič po duelu.

Dominik Simon na tréninku hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Petr Koukal: "Nevím přesně, čím to je, ale trošku jsme se před začátkem mistrovství světa pobavili a řekli si, jak to chceme hrát. A snažíme se každý nějakou tu svou úlohu v lajně dodržovat. Zatím to funguje; 'Zati' je produktivní a výborný do zakončení, 'Síma' zase šikovný na puku. A já se snažím bránit a dělat jim prostor."

Připouští ale, že pomáhá, jak jsou všichni tři bruslivými typy hráčů. "Navíc na tomto velkém hřišti, kde to je hodně o bruslení. Trenér má samozřejmě nějakou taktiku, kterou dodržuje celé mužstvo, ale je vždycky důležité si vyhovět a bavit se na střídačce a o přestávce mezi sebou o těch situacích, které nastaly, aby člověk věděl už na další střídání, jak zareagovat," popsal Koukal.

Ctí také heslo, že v jednoduchosti je síla. "Je důležité hrát jednoduše a třeba i přesvědčit trenéry, že můžeme dostat více prostoru na ledě Takže chceme vždy plnit ty základní věci, což znamená, aby byl jeden z nás vždy nahoře, hrát to do brány, hodně střílet. Když k tomu ještě dáme gól, je to plus," řekl Koukal.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články