Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Weissmann po Rakousku: Se slabšími soupeři máme problémy každý rok

Praha - Asistent hlavního trenéra českého týmu Ondřej Weissmann zněl po výhře nad Rakouskem relativně spokojeně. Přiznal ale, že realizační tým národního týmu na MS stále hledá ideální složení obran s útočnými trojicemi.

Čtyřbrankové vítězství se nerodilo na začátku lehce. "Myslím, že se to proti relativně slabším soupeřům odehrává na mistrovství světa každý rok. Míváme problémy, protože nasazení není takové. Jsem rád, že jsme to ve druhé třetině zlomili. Zrychlili jsme přihrávku a byli důraznější před brankou," hodnotil duel, který Češi zvládli po úvodní bezbrankové třetině.

Trenérům se první třetina nezamlouvala, ale nepanikařili. "Hráli jsme po rozích, střel bylo minimum a dlouho jsme drželi kotouč. V trenérské kabince se nám to moc nelíbilo, ale věřili jsme, že to zlomíme. Hlas jsme nezvyšovali," přiblížil atmosféru v šatně po úvodním dějství.

Benjamínka Dominika Simona vrátili trenéři po utkání s Francií zpět do čtvrté formace. "Čtvrtá lajna se nám líbí. Ten útok hraje velice dobře, tak jsme je dali znovu dohromady," řekl.

Pavelec to neměl lehké

Gólman Pavelec dal týmu šanci vyhrát utkání, když si poradil v několika ošemetných situacích. "Ondra to neměl jednoduché. Když na něj šla střela, tak to byla vyložená šance. Nulu si vychytal sám," pochválil Weissmann českého gólmana.

Útoky se promíchaly, ale dle všeho, bude rotace forvardů pokračovat. "Vypadá to, že budeme hledat nejlepší složení pořád. Chceme ale myslet i na obranu, takže složení útoků musí být takové, aby nám soupeř nepřehrál vybranou útočnou trojici a nevznikaly přesilové situace," řekl a dodal: "Potřebujeme, aby pětice byly vyvážené a po ztrátě kotouče bylo jasné, jak si rozebrat hráče."

Weissmann chválil obecenstvo v hale. "Perfektní kulisa. Tlačí nás do útoku, ale bohužel se stane, že je jeden odražený kotouč a jsou z toho brejky," podotknul.

K otázce kolem případné posily v podobě Tomáše Plekance z NHL se nechtěl moc vyjadřovat. "Nechci o tom moc mluvit. Uvidíme, co se naskytne. Asi bychom do toho šli. Uvidíme, jak to dopadne," řekl.

Překombinované přesilovky

Tématem pozápasového hodnocení byly i nevyužité přesilovky. "Dáváme víc přihrávek, než je potřeba. Stačí tři, čtyři a pálit na branku. Z prostředka, od modré nebo z voleje. Musíme je zjednodušit," prohlásil. Češi nevyužili dvě početní výhody po sobě na konci utkání a souhra v útočném pásmu vypadala spíše tréninkově. "To zas nebylo úplně na škodu. Za stavu 4:0 je dobré si vyzkoušet i jiné varianty," uvedl.

Weismannovi je jasné, že proti Německu si Češi vlažný začátek nemohou dovolit. "Každé utkání je jiné, viděli jsme Němce z části proti Švédsku a hráli velice dobře. Nemůžeme hrát, jako proti Rakousku na začátku," uzavřel.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články