Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Golfista roku

Švédové si pohrávali, ale nakonec Němce udolali 4:3

Praha – Švédové se na výhře 4:3 nad Německem nečekaně nadřeli. Ztratili dvoubrankové vedení, poté sice opět odskočili, ale poslední minuty se uchýlili k bránění. Vítězstvím si nicméně pojistili druhou příčku ve skupině A, Němci jsou pátí. Útočník Oscar Möller zaznamenal dva góly a dvě asistence.

"Myslím, že Němci dnes hráli opravdu dobrý zápas. Dokázali těsně bránit a nepustili nás do velkého počtu šancí. I proto jsme za vítězství rádi," prohlásil autor druhého švédského gólu Joakim Lindström.

Němci chtěli oživit své naděje na postup do čtvrtfinále, ale na začátku se museli bránit a Švédové několika pokusy zahřáli gólmana Pielmeiera. První velká možnost však patřila německému týmu. Daschner ranou z kruhu pro vhazování orazítkoval tyč za Enrothovými zády. První třetina skončila už v polovině kvůli výměně plexiskla, které nevydrželo jeden ze soubojů u hrazení. Sudí poslali týmy do kabin s tím, že po přestávce absolvují zbytek úvodní části.

Švédové do pokračování utkání naskočili skvěle, ve 12. minutě je poslal do vedení Möller. O 85 vteřin později zvýšil parádní ranou Lindström a zdálo se, že favorizovaní Seveřané si v poklidu připíšou tři body. Opak byl však pravdou.

Reimer málem dokonal německý obrat

Německo dokázalo v 16. minutě využít první přesilovku zápasu, když hříšníka Ekholma poslal předčasně zpět do hry pohodlně dorážející Kink. Švédsko pak promarnilo pětiminutovou přesilovku po faulu Daschnera, pro něhož tím duel skončil. V polovině základní hrací doby bylo překvapivě vyrovnáno. Krämmer využil chyby ve švédské rozehrávce, a ač tísněn, zvládl v koncovce s přehledem bekhendový blafák. Švédové měli před druhou přestávkou štěstí, že Reimer nedokonal obrat.

Poslední třetinu už ale favorit pojal zase o něco zodpovědněji. Skvěle zacílená teč Klingberga vrátila Švédům na konci 43. minuty vedení, o chvilku později trefil tyč Ekman-Larsson. Uklidňující dvoubrankový náskok vrátil Seveřanům ve 49. minutě svou druhou trefou Möller. Němci si poté zahráli krátce v pěti proti třem. Když se síly na ledě vyrovnaly, vykřesal ještě naději na bodový zisk Plachta, ale přes jejich závěrečnou power play už se stav 4:3 nezměnil.

"Podle mého názoru to byl z naší strany dosud jednoznačně nejlepší zápas na turnaji. Udělali jsme všechno, co jsme mohli, abychom je porazili. Odvedli jsme dobrý týmový výkon a měli dost šancí na to, abychom uspěli. Myslím, že jsme si zasloužili více než prohrát 3:4, ale co můžeme dělat? Nic," řekl německý forvard Michael Wolf.

Švédsko - Německo 4:3 (2:1, 0:1, 2:1)

Branky a nahrávky: 12. Möller (Lindström, Sjögren), 13. Lindström (Möller), 43. Klingberg (S. Kronwall, Möller), 49. Möller (Ekman-Larsson, Lindström) - 16. Kink (Rieder, Daschner), 30. Krämmer, 55. Plachta (Hospelt, Seidenberg). Rozhodčí: Hodek (ČR), Sidorenko (Běl.) - McIntyre (USA), Šefčík (SR). Vyloučení: 3:2, navíc Daschner (Německo) 5 min. a do konce utkání. Využití: 0:1. Diváci: 16 137.

Švédsko: Enroth - Klefbom, Ekman-Larsson, Klinberg, S. Kronwall, Granberg, Ekholm, Rahimi - F. Forsberg, Lander, Eriksson - Lindström, Sjögren, Möller - Lindholm, Rask, Ericsson - Hjalmarsson, J. Lundqvist, Josefson - Danielsson. Trenér: Pär Marts.

Německo: Pielmeier - Krueger, Müller, Kohl, Goc, Koppchen, Daschner, Krupp - Ehliz, Hager, Reimer - Wolf, Pietta, Rieder - Plachta, Hospelt, Kink - Oppenheimer, Raedeke, Krämmer - Seidenberg. Trenér: Pat Cortina.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články