Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Petr Nedvěd bude nakonec hrát v hokejovém dresu Liberce

Liberec - Hokejový útočník Petr Nedvěd nakonec přece jen oblékne dres Liberce. Již dnes absolvoval šestatřicetiletý hráč s týmem první trénink a poprvé by měl za Bílé Tygry nastoupit v pondělním utkání proti Znojmu. Informaci potvrdil tiskový mluvčí klubu Jan Rachota.

Petr Nedvěd
zdroj: ČTK autor: ČTK

"Liberec potřebuje začít vyhrávat a dostat pohodu do týmu a já bych mu v tom chtěl pomoct," uvedl Nedvěd pro Mf Dnes po dnešním tréninku. "Navíc by bylo příjemné ukončit kariéru tam, kde jsem ji kdysi začínal," řekl. Již dříve prohlásil, že letošní sezona by měla být jeho poslední.

Nedvěd se na spolupráci s Libercem dohodl již v létě. Poté ale dostal nabídku zúčastnit se kempu New York Rangers a bojovat o šanci na návrat do NHL. V ní strávil patnáct sezon a jen 18 zápasů mu chybí k magické hranici 1000 odehraných utkání. Ve třech přípravných zápasech sice dal dvě branky, ale vedení Rangers mu nakonec s ohledem na jeho věk smlouvu nenabídlo.

Zkušený útočník se před týdnem vrátil do Česka, ale do Liberce nezamířil. O jeho služby totiž projevily zájem i jiné kluby a Nedvěd s nimi podle všeho jednal. V kontaktu byl údajně například s Petrohradem. Nakonec se ale rozhodl, že bude hrát extraligu ve svém rodišti.

V pátek večer se Nedvěd dohodl na podmínkách roční smlouvy s opcí s šéfem libereckého klubu Petrem Syrovátkem. "Nechtěl jsem z toho dělat nějakou kovbojku, ale nemohl jsem ignorovat nabídky, které mi po celkem vydařeném kempu v zámoří přistály na stole. Pochopte, že je to jedno z posledních hokejových rozhodnutí v mé kariéře. Proto jsem se chtěl rozhodnout s klidnou hlavou, na kterou stranu se vydám," uvedl Nedvěd.

Stříbrný medailista z olympijských her 1994 v Lillehammeru, kde hrál za Kanadu, působil v Česku i v minulé sezoně. V dresu Sparty nastřílel v základní části 20 branek a připsal si pět asistencí. Ve čtvrtfinále play-off, ve kterém Sparta prohrála s Libercem, přidal jednu finální přihrávku.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články