Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Ofenzivní tahák neporažených: Švédové se střetnou s Kanadou

Praha – Středeční program vrcholí jednoznačně očekávanou bitvou Švédska s Kanadou. Oba celky zatím nepoznaly prohru, byť Švédové přece jen ztratili bod s českým výběrem. Zároveň oba soupeři excelují v útoku. Kanada vstřelila už 22 branek ve třech zápasech, Seveřané jen o dva méně. Přijde tedy ofenzivní smršť, nebo rozhodne obrana? Utkání sledujte živě od 20:00 na programu ČT sport a našem webu.

Kanada je zatím společně se Spojenými státy ze skupiny B jako poslední z účastníků šampionátu stoprocentní v zisku bodů. Navíc s oslnivým průměrem více než sedmi branek na zápas. Tomu napomohla zejména drtivá výhra 10:0 nad Německem, přesvědčivé ale byly i výhry 6:1 nad Lotyšskem a 6:3 nad českou reprezentací.

"Už před turnajem jsme věděli, že máme šikovné hráče a budeme dávat hodně gólů. Ale pro náš cíl, kterým je zlatá medaile, bude klíčová obrana. A na ní musíme pracovat," je přesvědčený kanadský útočník Taylor Hall. Zatím v ní ale zřejmě takový problém nebude, Kanada zatím inkasovala pouze čtyřikrát, s tím se mohou porovnávat už jen Američané.

O bod druzí právě za Kanadou jsou Švédové. Zmíněný bod ztratili v utkání s Českou republikou, pak se však už nemýlili. Nejdříve jednoznačně přehráli Rakousko 6:1, aby v zápase s Lotyšskem ještě další dvě branky přidali. Statistiky jejich soupeře je zatím neznepokojují.

"Zajímají nás jen vítězství. Utkání s Kanadou bude těžké, ale těšíme se na ně. Mají skvělý tým s mnoha hvězdami NHL. Bude to dobrý test před play-off," poznamenal dvacetiletý útočník Nashvillu Filip Forsberg, který se může těšit na další posilu ve švédském kádru.

Tým Tre kronor totiž před utkáním doplnil obránce Petter Granberg z Toronta, který dohrával sezonu na farmě v nižší AHL. Dvaadvacetiletý šampion ze Stockholmu z roku 2013 je pro výběr trenéra Pära Martse už třináctou posilou z NHL. Po jeho zařazení míří domů zadák Johan Fransson z Rapperswillu, který byl také u zlata před dvěma roky i u bronzu z loňského šampionátu v Minsku. 

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články