Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Nakládal: Přesilovky jsou alfou a omegou hokeje, v obraně moc lítáme

Praha - Sedmadvacetiletý obránce Jakub Nakládal si splnil sen účastí na domácím mistrovství světa v Praze a navíc si vystoupení na sledovaném turnaji užívá v první přesilovkové formaci. Jako jediný bek na modré čáře působí v úderné sestavě s Jaromírem Jágrem, Jakubem Voráčkem, Janem Kovářem a Martinem Eratem. Podle Nakládala jsou na turnaji stěžejní především přesilové hry a sehraná obrana. Dodává, že český tým má dobrou taktiku, ale musí se uklidnit a nepodlehnout tlaku pozice domácího celku.

Jakub Nakládal
zdroj: ISIFA

Podle Nakládala má každý v týmu svou roli a ví, co má dělat, nutné je však nechybovat v obranném pásmu. "Hlavně v obraně zbytečně lítáme. Taktika je dobrá, akorát občas se musíme uklidnit."

Nakládal si užívá chválu na svou hru na šampionátu v přesilovkové pětici. Vysvětluje však také nedůslednost při gólu Jordana Eberleho ve včerejším zápase s Kanadou. "Včera jsem bohužel u gólu Eberleho udělal krok doleva a byl jsem tam pozdě. Myslel jsem, že puk půjde do mého rohu, a pak už jsem to bohužel k němu nestíhal, scházel mi ten krok. Koukal jsem na něj a věděl jsem, že je zle," vyjádřil se k situaci.

Je nám líto, video expirovalo.
Nakládal: Ice-time si nehoním, bál jsem se špatně střídat

Právě přesilové hry pak považuje za stěžejní momenty zápasů. "Přesilovky jsou alfou a omegou dnešního hokeje, to můžeme vidět od začátku turnaje," dodává.

Nejvyšší ice-time v zápase s Kanadou

V pondělním zápase s Kanadou strávil Nakládal na ledě nejvíce času ze všech českých hráčů. "Není to úmysl, to určitě ne. Bohužel někdy to tak vyjde. Jsem pravý obránce, chodím tedy na střídačku delší stranou." Český bek byl ve včerejším zápase na hrací ploše 22 minut a 46 sekund. Dlouhý čas strávený na ledě vysvětluje také obavami ze špatného střídání. "Párkrát jsme špatně střídali, takže člověk se občas bojí. Rozhodně to není tak, že bych chtěl přetahovat střídání," říká Nakládal.

Jakub Nakládal:

"Když jsme prohrávali 2:0, tak diváci začali fandit, všiml jsem si toho. Snažili se nás hnát dopředu a za to jim patří velký dík."


Domácí šílenství si užívám, říká Nakládal

Stejně jako další hráči českého výběru Nakládal chválí obrovskou domácí podporu fanoušků, která na hráče také vyvíjí tlak. "Každý si uvědomuje, že očekávání jsou velká, a chce ze sebe dostat maximum." Popisuje však také stinnější stránku strhující atmosféry v hale. "Někdy z té přemíry snahy vznikají chyby. Takže v tomhle to je trochu znát, ale jinak všichni vnímáme ten zájem a šílenství pozitivně a já si to ohromně užívám," dodává. Následující osud českého týmu podle Nakládala záleží na celém týmu. Dodává, že nejtěžší zápasy má český výběr teprve před sebou.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy