Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Crosby: Češi jsou šikovní, atmosféra byla skvělá

Praha - Kanadští hokejisté zatím dominují průběhu mistrovství světa. V každém ze tří zápasů vstřelili alespoň šest branek a jasně přehráli i domácí český výběr. Největší hvězda javorových listů Sidney Crosby si přesto myslí, že český národní tým má šikovné hráče, a užívá si i atmosféru v pražské O2 areně.

Sidney Crosby si podává ruce s Jaromírem Jágrem
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

"Češi jsou šikovní, byl to rychlý zápas. Hráli jsme dobře, vytvořili jsme si šance, ale Pavelec také chytal dobře. Dali jsme ale docela brzy góly a to nám pomohlo k dobrému vstupu do zápasu," řekl Crosby.

Kanaďané ale o náskok 2:0 přišli a podle dvojnásobného olympijského vítěze byla pravděpodobně klíčová trefa Seana Couturiera na 3:2 v 38. minutě. Ta padla těsně poté, co Milan Zaťovič srovnal na 2:2. "Myslím, že to nám pomohlo. Oni byli na koni, když vyrovnali, a tenhle gól nám pomohl."

Hvězda Pittsburghu sama přispěla k vítězství přesilovkovou trefou na 5:2. "Samozřejmě by si každý přál se dostat do většího množství šancí, ale pořád si zvykám na široký led a člověk se také musí soustředit na defenzivu. Je klíčové najít rovnováhu mezi útočnou a obrannou činností, ale nějaké šance tam byly," řekl Crosby.

Výsledek 6:3 podle něj možná úplně neodpovídá obrazu hry. "Dali jsme nějaké góly v přesilovkách a na tříbrankový rozdíl jsme zvýšili do prázdné branky. Byl to těsný zápas," uvedl Crosby a pochvaloval si, že pro Kanadu byl i dobrým testem a oba soupeři se mohou na turnaji ještě potkat. "Věřím, že budeme hrát dobrý hokej a půjdeme dál."

Atmosféru ve vyprodané O2 areně si kanadská hvězda také užila. "Byla skvělá. Fanoušci byli hodně slyšet a podporovali domácí tým celý zápas. Jsou to opravdu velcí hokejoví fanoušci a vytvořili skvělou atmosféru," ocenil Crosby.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články