Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Mezinárodní závody spřežení CAI Kladruby nad Labem

Zlomil nás třetí gól, zhodnotil Růžička, jemuž se znovu nelíbila hra obrany

Praha – Dvakrát se čeští hokejisté na probíhajícím mistrovství světa postavili proti silnému soupeři a dvakrát z toho byla prorážka s šesti inkasovanými brankami. V případě Švédů šestý gól přišel až v nájezdech, v posledním duelu s Kanadou zase padl při hře bez brankáře. Přesto si trenér Vladimír Růžička uvědomuje, že hra defenzívy zatím na šampionátu zůstává za očekáváním. "V obranném pásmu máme problémy a potíže nám dělá i oslabení," řekl.

Trenér Vladimír Růžička (uprostřed) na lavičce české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Vondrouš Roman

Když přišel hodnotit duel s Kanadou, v němž prohráli čeští hokejisté 3:6, do studia, bylo na něm patrné, že je hodně zklamaný a naštvaný, což se ukázalo na jeho odpovědích. Dlouho se musel zamýšlet a těžko pro některé situace hledal slova.

Moment, který ho rozzlobil nejvíce, nastal na konci druhé třetiny, kdy český tým dokázal stáhnout dvojbrankový náskok. Pak ovšem Tomáš Hertl nedokázal vyhodit puk ze třetiny, který zachytil Sean Couturier a poslal Kanadu opět do vedení, jež už si udržela do konce.

"Udělali jsme hrubou chybu, což nás zlomilo. Třetí část pak byla těžká. Udělali jsme v ní spoustu chyb a dostali jsme další góly," řekl Růžička při hodnocení duelu s týmem, který na šampionátu ještě neztratil ani bod.

Velká hrubka ale nebyla jediným, co se českému trenérovi nelíbilo. Již od přípravy kritizuje obrannou hru, která ani tentokrát nefungovala podle jeho očekávání. "Máme problémy v obranném pásmu a máme problémy také v oslabení. Dostáváme z nich góly a musíme na tom zapracovat. Chci si to s hráči rozebrat, ale nebude se mi to hodnotit dobře," prozradil.

Růžička naopak vyzdvihl výkon Kanady, která český tým jasně přestřílela, a když potřebovala zabrat, tak zvýšila tempo. "Kanada hrála velice dobře. Byla silná zejména v osobních soubojích, v kterých nás jasně přehrávala," uznal. "Kluci bojují, snaží se, dřou, ale Kanaďani nás v důležitých momentech rychlými přihrávkami a koncovkou předčili."

Před Čechy je nyní dvoudenní pauza, po níž ve čtvrtek vyzvou Francii, které se zatím nedaří. Růžička však nechce podcenit žádného soupeře. "Všechna mužstva mají určitou kvalitu. Jestli chceme bojovat o nějaké výborné umístění, tak musíme jít zápas od zápasu," řekl.

Během přestávky rovněž chce, aby jeho svěřenci nabrali síly a vyléčili drobné bolístky z úvodních třech zpasů. "Kluci jsou docela dost pobití. Doufám, že se dáme dohromady budeme připravení na další zápasy," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička: Kluci se snažili, ale Kanada nás přehrála
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články