Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Nejnebezpečnější hráč Česka? Jágr, shodují se Kanaďané. Je to legenda

Praha – Jakub Voráček letos do posledních kol základní části NHL bojoval o vítězství v kanadském bodování soutěže, předčil i hvězdy kanadského reprezentačního výběru jako Tylera Seguina či Clauda Girouxe, přesto pokud se zeptáte hokejistů Javorových listů, na koho si ve vzájemném duelu s Českem musí dávat největší pozor, vytane jim na mysli jiné jméno. "Kdo je nejnebezpečnějším českým hráčem? Musím říct, že Jaromír Jágr," přiznává obránce Aaron Ekblad. Přímý přenos utkání Česko - Kanada studia sledujte na ČT sport nebo na našem webu od 19:45.

Ilustrační foto

"Když sem člověk přijede, tak vidí, jaká je v téhle zemi Jágr legenda. Jsem si jistý, že jakmile se dostane k puku, tak fanoušci začnou bouřit," myslí si útočník Taylor Hall, který ve včerejším duelu proti Německu vstřelil hattrick. "Tohle je jedna z těch věcí, proč člověk hraje hokej. Aby si zahrál proti nejlepším hráčům všech dob, jako je Jágr," dodává.

Mezi kanadskými reprezentanty je i několik hokejistů, kteří si zahráli s Jágrem v jednom týmu. I oni mají pro pětinásobného nejproduktivnějšího hráče zámořské soutěže jen slova uznání. "Je skvělé být na ledě s legendou, jako je on, a hrát s ním v jednom týmu," svěřuje se Ekblad, který si s Jágrem zahrál v závěru letošní sezony na Floridě.

Své odehrál s Jágrem i oblíbený spoluhráč Jakuba Voráčka Claude Giroux. Kanadský reprezentant nastupoval v útoku s českým veteránem ve Philadelphii Flyers po jeho návratu z Ruska do zámoří. Souhra se jim tehdy dařila natolik, že Jágr prý dal třiadvacetiletému Girouxovi přezdívku "Malý Mario," v odkazu na Maria Lemiuxe, s nímž český útočník spolupracoval při svých začátcích v NHL v Pittsburghu Penguins.   

"I v jeho věku je na ledě pořád dominantní. Už jen to, jak dokáže číst hru a přemýšlet. Hraje to už pěkně dlouho, ale je na něm vidět, že se chce pořád zlepšovat. To je hodně působivé," říká o Jágrovi Giroux.

"A hrát s ním je ještě úžasnější, než na něj koukat jako divák, nebo se s ním potkat jako protihráč. Vidět jak pracuje, a jaký je to skvělý týmový hráč, je k nezaplacení. Hodně jsem se od něj naučil," svěřuje se kanadský centr a pak v nadsázce dodává. "Ale co jsem se od něj naučil, to neprozradím. To je tajemství."

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články