Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Paralympijský magazín

Spezza: Pořád se sehráváme, prvním velkým testem budou Češi

Praha – Velkými jmény nabitý tým Kanady už před turnajem patřil mezi největší favority na celkový triumf. Po dvou jasných vítězstvích - naposledy 10:0 nad Německem - je jasné, že to Kanaďané s útokem na titul letos myslí vážně. Jason Spezza, jedna z útočných hvězd Javorových listů, ale upozorňuje, že tým se zatím jen sehrává a zvyká si na širší kluziště. Prvním skutečným testem bude podle Spezzy až duel s domácím Českem, který je na programu v pondělí.

Jason Spezza a Sidney Crosby
zdroj: ČTK/ZUMA

"Těžké zápasy nás teprve čekají, ale už se pomalu začínáme sehrávat. Většina z nás spolu nikdy nenastupovala, takže je pro nás důležité hrát i tyto jednodušší zápasy, abychom se poznali na ledě a věděli, co spoluhráč hodlá udělat s pukem. Je to dlouhý proces a náš tým je pořád ve výstavbě. Snažíme se připravit na zbytek turnaje," říká Spezza.

Nesehranost však podle Spezzy není jediným "problémem" Kanady na šampionátu. Útočník Dallasu přiznává, že Kanaďané se stále teprve sžívají s rozměry ledové plochy, která je v Evropě širší, než jak je zvykem v NHL. "Je to jiné. Je to vlastně trochu jiná hra. My rozhodně preferujeme menší kluziště. Řekl bych, že mnohem víc vyhovuje naší hře. Ale nezbývá nám než přijmout, že na mezinárodních turnajích se zkrátka hraje na širokém kluzišti," přiznává jedenatřicetiletý útočník.

Hráči Kanady dosud na turnaji narazili na Lotyše a Němce, kteří sice nepatří mezi favority, zároveň se ale nejedná o absolutní outsidery. Tým Javorových listů si však jak s Lotyši, tak s Němci poradil s bravurou a lehkostí. Naše západní sousedy porazil dokonce 10:0. "Němci začali dobře. Měli jsme štěstí, že se nám brzy podařilo vstřelit branky. Pak museli Němci začít útočit a my už jsme jen těžili z jejich chyb," popisuje útočníku Dallasu.

Spezza moc dobře ví, že těžcí soupeři na Javorové listy teprve čekají. Už v pondělí se hokejisté doposud suverénní Kanady střetnou s domácími Čechy. "Bude to pro nás první velký test. Češi moc dobře vědí, jak hrát na velkém kluzišti. Navíc budou mít v zádech domácí publikum a je jasné, že na zápase bude skvělá atmosféra. Moc se na to utkání už těšíme," vypráví Spezza.

"Češi tady mají dobrý tým. Jsou šikovní a umí hrát na širokém kluzišti. Koukali jsme se na část utkání mezi Českem a Švédskem. Vypadalo to na dobrý zápas, ale dopředu stejně nevíte, jak bude vypadat příští utkání," myslí si útočník Dallasu. "Konkrétně se přípravě na Čechy budeme věnovat až zítra. Víme samozřejmě, jak hrají kluci z NHL, a taky další hokejisté, kteří se už delší dobu pohybují v národním týmu. Ale konkrétně se na ně budeme připravovat až zítra," dodává.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih utkání Kanada - Německo
Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články