Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Hvězdy z Kanady rozjely pořádnou kanonádu, Německu daly "desítku"

Praha – Že to s útokem na zlaté medaile myslí skutečně vážně, ukázali kanadští hokejisté i v druhém utkání na mistrovství světa. Po drtivé výhře nad Lotyšskem 6:1 doslova zničili i Německo, které rozstříleli 10:0. Javorové listy tak poslaly pořádné varování českým hokejistů, s nimiž se utkají v pondělí.

Kanada o výsledku s Lotyšskem rozhodla o svém triumfu už v první třetině, kterou ovládla 3:0, a podobným stylem chtěla nastoupit i do zápasu proti Německu. Jenže hned v první minutě jí evropský celek málem připravil šok. K puku se mezi kruhy dostal Oppenheimer a Smith měl velké štěstí, že jeho střelu vyrazil nad břevno.

Po prvním varování však Javorové listy rozjeli velkou kanonádu. Tu načal v deváté minutě kapitán Crosby, jenž se dostal s O´Reillym v oslabení do úniku 2 na 1 spolu a po přihrávce od svého spoluhráče i přes špatné zpracování zamířil přesně pod břevno. Neuběhla ani půl minuta a Kanada slavila podruhé. Před brankou osamocený Hall dostal přesný pas na hokejku a Endrasovi nedal šanci.

Německo tu a tam zahrozilo. Jako Reimer ve dvanácté minutě, jenž v dobré pozici zamířil bekhendem mimo. Góly však dávala pouze Kanada, která s přibývajícím časem na ledě dominovala víc a víc. V sedmnácté minutě po chybě Kruppa získal puk u zadního mantinelu O´Reilly a po jeho pasu skóroval Eakin. A ten samý střelec ještě jedenáct vteřin před sirénou prosadil podruhé, když dorazil střelu Toffoliho.

Rozdíl mohl být ještě daleko větší, ale šanci Halla a MacKinnon lapil Endras a Seguin netrefil prázdnou branku.

Na pohodě Kanady nic nezměnila ani přestávka. Spíše naopak. Uběhly pouze tři minuty druhé části a červené světlo se za Endrasem rozsvítilo popáté. Druhým dvojgólovým střelcem se po rychlém zamíchání s pukem stal Hall. Německý gólman vydržel v brance ještě pár minut navíc. Pak se ale prosadil Ekblad a Endras odjel na lavičku.

Novým strážcem německé svatyně se stal aus den Birken, který s nulou nevydržel příliš dlouho. V osmadvacáté minutě se před ním po zadovce Ennise zjevil Giroux a nezaváhal. Kanadští střelci se po tomto zásahu na chvíli odmlčeli, ovšem v závěru třetiny se znovu ozvali. V šestatřicáté minutě si pozice vyměnili Giroux s Ennisem a druhý jmenovaný se rovněž zapsal mezi střelce. V poslední minutě druhé části pak dokonal hattrick po krásné žabičce Duchena Hall.

Kanonáda neskončila ani v závěrečné třetině. Vytouženou "desítku" vystřelil Kanadě Duchena, jenž z trestného střílení potrestal hození hokejky německého hráče proti puku. Po dosažení této cifry jakoby se zámořský celek s výsledkem uspokojil, jenže místo kanonády začal dominovat na puku. Obraz hry mnohdy vypadal tak, že Němci byli před vlastní brankou a Kanaďané si ťukali puk z hokejky na hokejku.

Gól však ani přes stále drtivou převahu Kanada už nedala, ale nemusela smutnit. Německo zdolala jasně 10:0 a dala vzpomenout na rok 2006, kdy nasázela Lotyšsku ještě o jednu branku navíc.

Kanada - Německo 10:0 (4:0, 5:0, 1:0)

Branky a nahrávky: 9. Crosby (O'Reilly), 9. Hall (Eberle, Duchene), 17. Eakin (O'Reilly), 20. Eakin (Toffoli), 23. Hall (Duchene, Eberle), 25. Ebklad (Giroux, Wiercioch), 28. Giroux (Ennis, Savard), 36. Ennis (Giroux, Hamhuis), 40. Hall (Duchene, Muzzin), 43. Duchene z tr. střílení. Rozhodčí: Kubuš (SR), Olenin (Rus.) - McIntyre (USA), Šefčík (SR). Vyloučení: 3:1. Bez využití. Diváci: 15.046.

Kanada: Jones - Burns, Hamhuis, Savard, Wiercioch, Barrie, Muzzin, Ekblad - Spezza, Crosby, MacKinnon - Seguin, Ennis, Giroux - Eberle, Duchene, Hall - Toffoli, O'Reilly, Eakin - Couturier. Trenér: Todd McLellan.

Německo: Endras (25. Aus den Birken) - Krueger, Müller, Kohl, Goc, Koppchen, Krupp, Daschner - Wolf, Hager, Rieder - Pietta, Ehliz, Reimer - Plachta, Hospelt, Oppenheimer - Ullmann, Raedeke, Seidenberg - Kink. Trenér: Pat Cortina.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články