Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Na Kanadu asi s Pavelcem. Netrénovali Hertl, Klepiš ani Nakládal

Praha – Česká reprezentace se odpoledne sešla k tréninku v holešovické Tipsport areně před pondělním utkáním s Kanadou. Na ledě se pod vedením trenérských asistentů Jaroslava Špačka a Ondřeje Weissmanna objevila kompletní sestava. Podle informací ČT sport chyběli jen Tomáš Hertl a Jakubové Klepiš a Nakládal. Realizační tým pod vedením hlavního kouče Vladimíra Růžičky zatím nechce specifikovat povahu jejich zranění. "Budou mít vyšetření u Pavla Koláře, jsou obouchaní," uvedl Špaček, jenž věří, že budou všichni připravení hrát. "Ale nechal bych to otevřené. Uděláme si i sestavu, kdyby být neměli," dodal. Proti Kanadě by měl v bráně s největší pravděpodobností nastoupit Ondřej Pavelec.

Ilustrační foto

Hertl vůbec nezasáhl do sobotního utkání s Lotyšskem, absolvoval pouze část rozbruslení. "Má nějaké zranění, ale nechceme to rozpitvávat. Uvidíme, jestli se to dá do dvou dnů dohromady. Není to nic vážného, ale na zápas to nebylo," řekl Růžička. "Bylo zbytečné ho nechávat na střídačce," dodal Špaček.

Tým přišel hned po prvním střídání i o forvarda Jakuba Klepiše poté, co jej Galvinš narazil tvrdě na mantinel. Ve druhé třetině se ale český hráč vrátil do hry. "Nebudu říkat, jaké má zranění. Klobouk dolů před ním. Byly tam na něj ještě další fauly. Dostal znova, byl na něj i pětiminutový trest, kdy ho sekli u brány," poukázal Růžička na Sotkniesův faul.

"Byl jsem u toho, ale co se přesně stalo, jsem nesledoval. Klepiš tam zůstal ležet, já se snažil akorát vracet," doplnil Jan Kovář. "Na dnešním tréninku jsme pracovali na obranném pásmu, kde máme teď největší problém. V takovém duchu se to neslo. Zaměření bylo i trochu se vybruslit. Nohy snad zítra pojedou," řekl s úsměvem v rozhovoru pro ČT sport.

"Nebyl v tom úmysl. Ale trefil mě mezi nohy, příjemné to nebylo," řekl Klepiš. "Tak se hraje mistrovství světa, se vším," ocenil Růžička, který musel několikrát přeházet útoky. Klepiš přitom ještě po utkání s Lotyši doufal, že nedělní trénink v pohodě absolvuje. "Je trošku obouchaný, snad by to mělo být v pořádku," doplnil Špaček.

Tréninku se nezúčastnil ani Nakládal, který patří společně s Janem Kovářem, Jaromírem Jágrem, Jakubem Voráčkem a Martinem Eratem do elitní přesilovkové formace a proti Lotyšům přihrával na dva góly. Nakládala trefil v utkání při blokování střely puk do ruky. "Měl s tím potíže, tak jsme ho nechali, aby si odpočinul. U něj věřím, že to nebude žádný problém," prohlásil Špaček na adresu klíčového hráče mužstva. "Je důležitý svou střelou a tím, jak dáváme góly. Měl modřinu. Zítra bude v pohodě," dodal.

Do utkání s Kanadou by měl být připraven jako brankářská jednička Pavelec. Ten v utkání s Lotyšskem vystřídal Alexandera Saláka a už za sebe nepustil ani gól. "Je to pravděpodobné, rozhodneme se ale až v pondělí," řekl Špaček. Pro Pavelce hraje i to, že může být na kanadské hráče z NHL připraven lépe než Salák. "Neočekávám, že by měl být velký rozdil v americkém a evropském kluzišti. I tak se budou neustále tlačit do brány," řekl Pavelec už v sobotu po Lotyšsku.

"Večer nám začínají porady po jednotlivých formacích, abychom si k tomu něco řekli, zítra po obědě máme ještě videomeeting, kde se koukneme přímo na hru Kanaďanů," řekl Kovář. "Je něco neskutečného, co tu mají za tým. Je až skoro olympijský. Bude to něco úžasného. Už když na stadionu potkám třeba Sidneyho Crosbyho, tak na něj koukám, co je to za člověka. Bude to zážitek," těší se Kovář. Do O2 arény se dnes na duel Francie se Švýcarskem nechystá. "Budu se snažit si odpočinout, abych toho neměl plnou hlavu. Nevím, jak kluci," dodal.

Zdroj
ČT sport, ČTK, MfD

Hlavní zprávy

Nejčtenější články