Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Slovákům ani tentokrát nestačilo 60 minut. Bělorusy porazili v prodloužení

Ostrava - Hokejisté Slovenska porazili ve svém druhém utkání na turnaji Bělorusko 2:1 v prodloužení a připsali si dva body do tabulky skupiny B. Rozhodující branku vstřelil v druhé minutě prodloužení Meszároš, který se předtím zasloužil i o vyrovnávací gól.

Andrej Meszároš
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

Do utkání obě strany vstoupily opatrně a zbytečně se nikam nehrnuly. První vzruchy však přišly už po pěti minutách, kdy po kopnutí do hokejky od jednoho z běloruských hráčů nařídil hlavní sudí Šindler trestné střílení. S touto částí hry si Slováci užili své už ve svém předchozím zápase – nyní stejně jako proti Dánům dostal důvěru trenéra Vůjtka Gáborík a znovu musel sklopit hlavu. Jeho pokus skončil jen na betonu běloruského gólmana. Oba týmy posléze měly několikerou výhodu přesilovek, ale k významnějším šancím snad až na dvě příležitosti Bližňáka nedocházelo. Do šaten se šlo za stavu 0:0.

Ve druhé části zápasu se příliš neměnilo a soustavný tlak byl pro obě mužstva jen zbožným přáním. Snad až na sjetí jednoho z bratrů Kosticynových, který o milimetry minul dorážku do prázdné brány, se na ledě prakticky nic nedělo. Urputné bránění a neumělost v zakončení, to byl refrén, který se vinul hrou. Z mezikruží střílel Graňák, ale Lalande puk zkrotil na hrudi, k brance o minutu později nevedl ani závar na běloruském brankovišti, kde se puk motal mezi několika slovenskými hráči.

Slováci do třetí třetiny vstoupili přesilovkou, avšak ani v ní se jim nepodařilo najít účinný recept na zavilou běloruskou obranu. Někdy jejich snaha vyznívala až tragikomicky – to třeba když se Bartovičovi nepodařilo zavěsit ve velmi výhodné pozici před nezakrytou brankou. A tak přišel úspěch na druhé straně. Kaljužný dal z levé strany zpětnou přihrávku na Sergeje Kosticyna, který s přehledem poslal míč za bezmocného Laca.

Bělorusům ale vedení nevydrželo dlouho – v 53. minutě přesnou ranou vyrovnal Meszároš. To, o co se obě mužstva snažila po více než padesát minut, nyní zvládli hráči v rozpětí několika desítek sekund. Do konce základní hrací doby už k brance nedošlo, a tak se šlo do prodloužení. V něm nakonec rozhodli Slováci, konkrétně Meszároš, který se prosadil v druhé minutě prodloužení. Svému týmu zajistil další dva body do tabulky skupiny B.

Bělorusko - Slovensko 1:2 v prodl. (0:0, 0:0, 1:1 - 0:1)

Branky a nahrávky: 52. S. Kosticyn (Kaljužnyj, A. Kosticyn) - 53. Meszároš (L. Hudáček, Dravecký), 62. Meszároš. Rozhodčí: Šindler (ČR), Mayer - Carnathan (oba USA), Dahmén (Švéd.). Vyloučení: 4:5. Bez využití. Diváci: 8812 (vyprodáno).

Bělorusko: Lalande - Usenko, Korobov, Stasenko, Jevenko, Šinkevič, Lisovec, Ustiněnko - A. Kosticyn, Kaljužnyj, S. Kosticyn - Drozd, Stas, Gavrus - Kovyršin, Stěpanov, Kulakov - Děmkov, Kitarov, Volkov. Trenér: Dave Lewis.

Slovensko: Laco - Meszároš, Graňák, Jurčina, Sersen, Ďaloga, J. Mikuš, Jánošík - Daňo, Kopecký, Gáborík - Pánik, Bližňák, Bartovič - Jurčo, Viedenský, Tatar - L. Hudáček, Lušňák, Dravecký. Trenér: Vladimír Vůjtek st.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články