Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Kapitán Voráček: Při přesilovkách si vyhovíme

Praha - Ukázkově zrežírované přesilovky a zlepšená hra směrem dozadu od druhé třetiny duelu byly klíčovými faktory úspěchu českého týmu v jeho druhém vystoupení na mistrovství světa. V tomto duchu zhodnotili zápas i sami hráči. "Lotyši dobře bruslí, dlouho hrajou pospolu, věděli jsme, že to proti nim bude těžké. Přesilovky byly z naší strany výborné, oslabení taktéž, takže dobrá výhra," vyslovil spokojenost kapitán mužstva Jakub Voráček.

Gólová euforie Jakuba Voráčka
zdroj: ČTK/AP autor: Petr David Josek

Autor čtvrté branky popsal, jak funguje česká souhra při početních výhodách i oslabeních. "Vyhovíme si, každý dělá svou práci, ví, kde se pohybovat a nikdo se nikam necpe. Co se týče oslabení, tam kluci padali doslova po držkách, to je to, co bude rozhodovat zápasy," vyjádřil se na rovinu Voráček.

Utkání s pobaltským soupeřem se určitě povedlo Janu Kovářovi. Centr Magnitogorsku nasbíral při přesilovkách tři body do tabulky produktivity: "Je dobře, že si to takhle sedlo hned od začátku. Zatím to lepí, což je super, protože přesilovky jsou alfou-omegou dnešního hokeje," poznamenal Kovář, jenž po nepřesvědčivém výkonu celého týmu v první dvacetiminutovce viděl hlavní změnu v tom, že pro zbývající dvě dějství zlepšilo mužstvo pohyb na ledě. "Na začátku jsme málo bruslili. Od druhé třetiny jsme to pak zlepšili a z toho byly přesilovky a i ty góly," zdůraznil český útočník.

Ke změně herního projevu Růžičkova výběru se vyjádřil i brankář Ondřej Pavelec, který se od stavu 1:2 postavil mezi tyče místo Alexandra Saláka. "Pomohly nám hodně přesilovky, že jsme byli u nich ve třetině a k ničemu jsme je nepouštěli. Lotyši vždy hrají to, co jim dovolíme. Dvě třetiny jsme to odmakali a oni tam potom skoro nic neměli, i když v závěru netrefili prázdnou bránu. To při nás stálo štěstí," doplnil své hodnocení český gólman.

Pavelec zažil podobnou situaci s brankáři i na loňských olympijských hrách v Soči, kde tehdejší kouč Alois Hadamczik protočil na začátku turnaje všechny tři gólmany, které měl k dispozici. "V Soči byla ale úplně jiná situace. Tady se určila jednička na začátku turnaje. Že se gólmani vystřídají, se stává v hokeji často. Kdo hokej sleduje, dobře ví, že každý z nás tří může chytat," dodal Pavelec.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články