Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Svět motorů

Kuráž i solidní defenziva bez efektu. Norové podlehli Američanům 1:2

Ostrava – Norští hokejisté nestačili ve svém druhém utkání na turnaji na Američany, prohráli 1:2 a zůstávají v tabulce bez bodu. Nory poslal do vedení v sedmé minutě Ask, avšak USA brankami Lewise a Nelsona stav otočily. Američané jsou zatím stoprocentní – dva zápasy, šest bodů.

Utkání Norsko - USA
zdroj: ČTK autor: Ožana Jaroslav

V norské brance se na rozdíl od úvodního duelu s Ruskem objevil Haugen a doufal, že nebude jako jeho kolega den předtím lovit ze sítě šest puků. Pozici mu usnadnili spoluhráči, kteří do utkání vstoupili o poznání suverénněji a nedělali defenzivní chybu za chybou. Naopak se v úvodu i několikrát dostali k ohrožení branky soupeřů – a nakonec byli i úspěšní. Ask se v sedmé minutě dostal k dorážce Tollefsenovy střely a zamířil přesně za záda amerického gólmana, který se jen marně snažil zasáhnout. Norsko vedlo 1:0.

Už ve třinácté minutě se ale skóre znovu měnilo, když Lewis po šťastném odraze stál na správném místě a pouze doklepl puk za Haugenova záda. Posléze mohlo být ještě hůře, ale Haugen vykryl vyrážečkou Mosesův samostatný únik, při kterém se americký forvard vysmýkl ve značné rychlosti svým strážcům. Norové ještě v samém závěru prvního dějství měli několik příležitostí v přesilovce, ale do šaten se šlo za stavu 1:1.

Američané na počátku druhé třetiny navýšili tempo a několikrát ohrozili Haugena. Prosadili se ale až v 26. minutě, kdy Nelson jemně tečoval Krugovu dělovku od modré čáry. Norové nyní byli gólově pozadu a snažili se s tím něco dělat – ani v přesilovkách se však nedostali ke skutečně vyložené šanci. To už byl nejblíže Thoresen po kličkované z pravé strany. Gólman však udržel puk pod svým betonem.

Norové se i v závěrečném dějství mohli spolehnout na výkon Haugena, který držel americké střelce v šachu. Průnik předvedl Eichel, ale i on ztroskotal na brankářových betonech. Tým však potřeboval, aby se činili i jeho útočníci – a ti, až na čestné výjimky Thoresena nebo Olimpa, byli bezzubí. K brance poté nevedla ani závěrečná power play a Norové odešli poraženi i ze svého druhé zápasu na šampionátu. Amerika je naopak zatím stoprocentní.

Norsko - USA 1:2 (1:1, 0:1, 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Ask (Tollefsen, M. Olimb) - 13. Lewis (Vesey), 26. Nelson (Krug, Lewis). Rozhodčí: Sidorenko (Běl.), Šindler - Tošenovjan (oba ČR), Mills (Kan.). Vyloučení: 6:5, navíc Hendricks (USA) 10 min. Bez využití. Diváci: 6301.

Norsko: Haugen - Holös, Nörstebö, Trygg, Tollefsen, Sörvik, Bonsaksen - M. Olimb, Ask, Thoresen - Martinsen, K. A. Olimb, Rosseli Olsen - Forsberg, Bastiansen, Röymark - Lövlie, Stene, Roest. Trenér: Roy Johansen.

USA: Hellebuyck - Faulk, Krug, Jones, Reilly, Murphy, Moore, Gardiner - Moses, Bonino, Nelson - Morin, Arcobello, Lee - Lewis, Eichel, Vesey - Larkin, Hendricks, Sexton - Smith. Trenér: Todd Richards.

Zdroj
ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články