Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Simon: Mám štěstí, ale chci dokázat, že oprávněné

Praha - Dominik Simon patří mezi největší překvapení dosavadní sezony. Dvacetiletý hráč v listopadu debutoval v seniorské reprezentaci a čeká jej premiéra na mistrovství světa. Trenér Vladimír Růžička jej totiž zařadil mezi dvanáct útočníků, které se rozhodl napsat na soupisku národního týmu před zápasem proti Švédsku.

Dominik Simon na tréninku hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Simon byl v přípravě reprezentace od března, protože jeho Plzni skončila klubová sezona již po předkole play-off. Na možnou nominaci se ale odchovanec pražské Sparty snažil nemyslet.

"Abych se nestresoval zbytečně. Teď je to tady a jsem rád, že to dopadlo. Jsem si ale vědom, že mám štěstí. Budu se snažit dokázat, že je to oprávněné," řekl Simon. Přiznal ale, že příliš nevěřil tomu, že se dostane už do základního kádru.

Bývalý juniorský reprezentant, který startoval na světových šampionátech hráčů do 18 i 20 let, si chce domácí MS užít. "Někomu se nepovede startovat na mistrovství světa v Česku za celou kariéru. Jak už jsem říkal, jsem rád a uvědomuji si, že mám štěstí. Musím se snažit nebýt pod tlakem a užívat si to. Těším se na lidi," uvedl Simon.

Český tým odehraje všechny zápasy ve vyprodané O2 areně, do které se vejde téměř 17 tisíc diváků. Tolik fanoušků Simon při utkání ještě nezažil. "Znám to jen z hlediště. Když jsme tady ale hráli derby se Spartou, tak bylo hodně lidí a kulisa byla parádní," podotkl. Na podporu se ale těší. "Fanoušci nás určitě poženou. Je super, že tady je parádní velká hala a může přijít hodně lidí," řekl Simon.

Simon před rokem opustil Spartu a zamířil do Plzně, i tato změna mu prý na MS pomohla. "Jsem rád, že jsem přestoupil. Na Spartě to taky bylo super, ale neměnil bych," řekl útočník, který v této sezoně v reprezentaci odehrál 13 zápasů a vstřelil čtyři branky. "Na mistrovství jsem se vždy těšil a sledoval jsem ho. Ještě před rokem by mě ale nenapadlo, že bych tady mohl být. A jsem tu," radoval se.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články