Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS hráčů do 18 let 2024 Finsko

Bratři Michálkové ani Vrbata na MS nepřijedou

Praha - Obránce Zbyněk Michálek ze St. Louis ani útočníci Radim Vrbata z Vancouveru a Milan Michálek z Ottawy hokejovou reprezentaci pro mistrovství světa v Praze neposílí. Poslední možné české posily ze zámořské NHL tak mohou vzejít ze souboje mezi Detroitem a Tampou Bay, které v noci ze středy na čtvrtek čeká rozhodující sedmý zápas 1. kola play-off NHL a vedení národního týmu chce počkat na jeho výsledek.

Sport
zdroj: ČT4

"Zbyněk se omluvil z rodinných důvodů, navíc nemá smlouvu," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček po dopoledním tréninku v O2 areně.

S jeho mladším bratrem Milanem se trenér Vladimír Růžička spojil až v podvečer a i on se s ohledem na zdravotní problémy z účasti na MS omluvil. Útočník Senators měl problémy v závěru základní části NHL, jeho start na šampionátu tak byl od začátku spíše nepravděpodobný.

V případě Vrbaty potvrdil svá dřívější slova, že opora Vancouveru byla připravena na šampionát přijet v případě, že by Canucks nepostoupili do play-off. "Byli jsme tak domluveni. Už by měl málo času na to, aby si zvykl na velký led," vysvětlil Špaček.

Spolupracovník hlavního kouče Vladimíra Růžičky ale potvrdil, že vedení reprezentace bude čekat, zda do druhého kola Stanley Cupu postoupí Tampa, nebo Detroit. O tom se rozhodne v noci na čtvrtek evropského času.

"Dnes bychom chtěli obvolat hráče, které tam máme. Jen s nimi mluvit, zda je pak máme kontaktovat, nebo to uzavřít a nechat to být. Je tam pár hráčů, o které máme zájem," řekl Špaček. Barvy Tampy hájí obránce Andrej Šustr a útočník Ondřej Palát, za Detroit hraje bek Marek Židlický a brankář Petr Mrázek, s jehož příjezdem ale trenéři nepočítají. Brankářská trojice je kompletní.

Je nám líto, video expirovalo.
Radim Vrbata s bratry Michálkovými se omluvili z MS

Prioritní posilou by pro reprezentaci byl bezesporu Židlický, který je aktuálně zřejmě nejlepším českým bekem a kouč Růžička se v průběhu sezony několikrát vyjádřil, že by jej v týmu rád měl. A osmatřicetiletý obránce potvrzoval, že je připraven v případě skončení klubových povinností přijet.

Zájem trenéři mají i o Šustra, který ještě nikdy nereprezentoval. "Je to pravák a velký obránce. Viděl jsem ho na inspekční cestě po Americe a mluvil jsem s ním. Určitě by byl připravený přijet. Nevím ale, v jakém stavu je teď. Proto chceme co nejdříve vědět, jestli by ti kluci měli zájem," uvedl Špaček.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články