Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
World Athletics Continental Tour Gold 2024

V širší nominaci nechybí Pavelec, Jágr ani Ručinský

Praha - Trenér českého výběru Vladimír Růžička oznámil po utkání s Finskem širší nominaci pro MS. V ní nechybí hvězdy z NHL jako Jakub Voráček, Ondřej Pavelec nebo Jaromír Jágr, z domácí soutěže byl nominován i Martin Ručinský. Naopak chybí jeho spoluhráč z Litvínova Pavel Francouz. V nominaci je aktuálně 28 hráčů. 

Česká reprezentace
zdroj: ČTK autor: Šálek Václav

Po generálce s Finskem tak vypadli z kádru jen forvardi Tomáš Zohorna a Michal Birner. Nově jej naopak doplní vedle Pavelce a Ručinského ještě útočníci Jakub Klepiš a Roman Červenka. Tým neposílí Pavelcův spoluhráč z Winnipegu Michael Frolík, který nemá kontrakt v NHL.

Čtyřiačtyřicetiletý Ručinský je momentálně nejstarším hráčem v týmu, jeho účast na MS ale není jistá. Olympijský vítěz a trojnásobný mistr světa měl totiž v závěru klubové sezony zdravotní problémy. "Martin má problémy s obratlem a krkem. V neděli nebo v pondělí se na něj podívají lékaři a budeme vědět více. Platí ale, že bychom stáli o to, aby mohl mistrovství absolvovat," řekl Růžička.

Už na pondělním tréninku by podle Růžičky mohl být Pavelec, který prošel výstupní lékařskou prohlídkou. V nominaci tak nezůstalo místo pro nejlepšího extraligového gólmana Pavla Francouze. Kdo bude jednička, Růžička oznámí až v pondělí. "Chci to nejdříve říct brankářům," vysvětlil reprezentační kouč. Tým naopak neposílí Pavelcův spoluhráč z Winnipegu Michael Frolík, o nějž měli trenéři také zájem. "Nemá smlouvu, proto nepřiletí," řekl Růžička.

Frolík své rozhodnutí nezměnil ani přesto, že jej Český svaz ledního hokeje chtěl pojistit. "Řešili jsme to ještě dnes. Nabízeli jsme mu pojistku na pětiletou smlouvu. Telefonicky jsem to řešil i s jeho agentem Alanem Walshem, který mi ale řekl, že mu start na mistrovství nedoporučil. Prý má nabídku na lukrativní sedmiletou smlouvu," uvedl generální manažer Slavomír Lener.

Širší nominace českých hokejistů na mistrovství světa v Praze (1.-17. května):

Brankáři: Jakub Kovář (Jekatěrinburg/KHL), Alexander Salák (Novosibirsk/KHL), Ondřej Pavelec (Winnipeg/NHL).

Obránci: Vojtěch Mozík (Plzeň), Petr Čáslava (Pardubice), Michal Kempný (Kometa Brno), Jan Kolář (Vladivostok/KHL), Ondřej Němec (CSKA Moskva/KHL), Jakub Nakládal (TPS Turku/Fin.), Jakub Krejčík (Örebro/Švéd.), Michal Jordán (Carolina/NHL), Jan Hejda (Colorado/NHL).

Útočníci: Lukáš Radil (Pardubice), Michal Vondrka (Sparta), Dominik Simon (Plzeň), Jakub Klepiš (Třinec), Martin Ručinský (Litvínov), Petr Koukal (Jokerit Helsinky/KHL), Jan Kovář (Magnitogorsk/KHL), Jiří Novotný (Jaroslavl/KHL), Vladimír Sobotka (Omsk/KHL), Martin Zaťovič (Togliatti/KHL), Radek Smoleňák (MODO/Švéd.), Jaromír Jágr (Florida/NHL), Jakub Voráček (Philadelphia/NHL), Martin Erat (Arizona/NHL), Tomáš Hertl (San Jose/NHL), Roman Červenka (Petrohrad/KHL).

Je nám líto, video expirovalo.
Tisková konference k nominaci pro MS

Hlavní zprávy

Nejčtenější články