Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Winnipeg je prvním vyřazeným, proti Anaheimu neuhrál ani zápas

New York - Hokejisté Winnipegu podlehli ve středečním utkání 1. kola play-off NHL Anaheimu 2:5 a prohráli celou sérii 0:4. Jednou asistencí se na vítězství Ducks podílel Tomáš Fleischmann, ze hry o Stanley Cup jsou naopak vyřazeni brankář Ondřej Pavelec a útočníci Jiří Tlustý s Michaelem Frolíkem.

Winnipeg v letošním Stanley Cupu končí
zdroj: ČTK/AP autor: JOHN WOODS

Frolíkovi s Tlustým série příliš nevyšla, ve čtyřech zápasech nezaznamenali ani bod a v tom posledním byli na ledě shodně u dvou inkasovaných gólů. Pavelec, s nímž reprezentační kouč Vladimír Růžička počítá pro mistrovství světa v Praze, odchytal solidně všechny čtyři duely. Ve středu zlikvidoval 30 z 34 střel, poslední pátý gól vstřelil Anaheim při power-play od prázdné branky.

Domácí Jets měli opět povedený vstup do utkání a v 17. minutě je poslal do vedení v přesilové hře Bryan Little. Jenže už o minutu a půl později vyrovnal Emerson Etem a v polovině druhé třetiny otočil skóre Andrew Cogliano. Ve 47. minutě zvýšil na 3:1 Ryan Kesler, Winnipeg sice ještě dokázal zásluhou Marka Stuarta snížit, jenže v 56. minutě vrátil hostům dvoubrankový náskok znovu Kesler a bylo rozhodnuto.

Sestřih utkání Winnipeg - Anaheim:

Jednu asistenci si připsal také Dmitrij Jaškin ze St. Louis, které zvítězilo v Minnesotě 6:1 a vyrovnalo sérii na 2:2. Dvěma trefami se na kanonádě Blues podílel Vladimír Tarasenko, který má v play-off na kontě už pět gólů.

Výstavní byl hlavně ten poslední, jímž třiadvacetiletý ruský hráč zvýšil na 5:1. Tarasenko se prosmýkl za obranu soupeře a předvedl jednorukou kličku do bekhendu po vzoru slavné trefy Petera Forsberga na olympiádě v roce 1994. "Můžete nad tím jen kroutit hlavou. Tohle nedokážu ani ve videohře. Je skvělé mít takového hráče v týmu," řekl spoluhráč David Backes.

Sestřih utkání Minnesota - St. Louis:

První šanci na postup nevyužili hokejisté Montrealu, kteří prohráli v Ottawě 0:1. V sérii vedou 3:1. Stejný náskok mají také New York Rangers po výhře 2:1 v prodloužení v Pittsburghu.

V kanadském souboji mezi Ottawou a Montrealem dominovali oba gólmani. Domácí Craig Anderson a Carey Price se překonávali, kdo předvede lepší zákrok. Úspěšnější byl nakonec Anderson, který pochytal všech 28 střel a připsal si první čisté konto v letošním play-off.

Jediný gól zápasu dal v 50. minutě Mike Hoffman přesnou střelou z mezikruží, když montrealskému brankáři clonil Mika Zibanejad. "Odvedl skvělou práci. Sice u gólu nemá asistenci, ale kdyby nebyl před brankou, Price by to pravděpodobně chytil. Musíme se tlačit před branku co nejvíc, aby Price nic neviděl, jedině tak na něj můžeme vyzrát," uvedl Hoffman.

Senators odvrátili vyřazení a věří, že sérii ještě zdramatizují. Všechny čtyři dosavadní zápasy skončily rozdílem jediného gólu. "Nemyslím si, že to byl náš nejlepší výkon v sérii. Ale našli jsme cestu k vítězství a stále žijeme," řekl kapitán Ottawy Erik Karlsson.

Sestřih utkání Ottawa - Montreal:

Pittsburgh poprvé proti Rangers skóroval jako první. Už ve 3. minutě se trefil Patric Hörnqvist, který tečoval nahození Bena Lovejoye. Jenže ve vydařené první třetině Penguins další góly nepřidali, Rangers vyrovnali hru a v 38. minutě i skóre zásluhou důrazu Dericka Brassarda před brankou.

Vítězný gól pak vstřelil ve 4. minutě prodloužení nováček Kevin Hayes, jenž po dalším závaru v brankovišti doklepl puk do sítě vedle ležícího brankáře Marca-Andrého Fleuryho. "Asi je to nejdůležitější gól v mé kariéře," jásal dvaadvacetiletý Hayes, který ve své první sezoně v NHL posbíral 45 bodů za 17 gólů a 28 asistencí.

Rangers mohou rozhodnout o svém postupu na domácím ledě, pátý zápas je na programu v pátek v Madison Square Garden. "Očekávám, že podají nejlepší výkon, nechají na ledě všechno," tuší brankář Henrik Lundqvist, že jeho tým ještě nemá vyhráno. "Hrajeme dobře, nemám hráčům moc co vytknout. Výsledkově nám zápas nevyšel, ale to přijde," věří trenér Pittsburghu Mike Johnston.

Sestřih utkání Pittsburgh - New York Rangers:

Výsledky 1. kola play-off NHL:

Ottawa - Montreal 1:0 (0:0, 0:0, 1:0)
Branka: 50. Hoffman. Střely na branku: 32:28. Diváci: 20 500. Hvězdy utkání: 1. Anderson, 2. Hoffman (oba Ottawa), 3. Price (Montreal). Stav série: 1:3.

Pittsburgh - New York Rangers 1:2 v prodloužení (1:0, 0:1, 0:0 - 0:1)
Branky: 3. Hörnqvist - 38. Brassard, 64. Hayes. Střely na branku: 23:24. Diváci: 18 619. Hvězdy utkání: 1. Hayes, 2. Lundqvist (oba Rangers), 3. Hörnqvist (Pittsburgh). Stav série: 1:3.

Minnesota - St. Louis 1:6 (0:3, 1:3, 0:0)
Branky: 22. Spurgeon - 7. a 36. Tarasenko, 6. Reaves, 11. Backes, 24. Stastny (Jaškin), 37. Berglund. Střely na branku: 18:26. Diváci: 19 390. Hvězdy utkání: 1. Tarasenko, 2. Shattenkirk, 3. Bouwmeester (všichni St. Louis). Stav série: 2:2.

Winnipeg - Anaheim 2:5 (1:1, 0:1, 1:3)
Branky: 17. Little, 51. Stuart - 47. a 56. Kesler (na první Fleischmann), 17. Little, 33. Cogliano, 60. Vatanen. Brankář Pavelec odchytal za Winnipeg 59 minut, z 34 střel inkasoval 4 góly a úspěšnost zásahů měl 88,2 procenta. Střely na branku: 27:35. Diváci: 15 016. Hvězdy utkání: 1. Kesler, 2. Cogliano (oba Anaheim), 3. Stuart (Winnipeg). Konečný stav série: 0:4.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články