Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Archiv D: Povídání o kopané

Růžička: V obraně zbytečně lítáme a blázníme, výsledek byl ale dobrý

Znojmo – V přípravě před mistrovstvím světa se svými svěřenci slavil šestou výhru ze sedmi duelů, když jeho svěřenci zdolali Finsko 4:1. Trenér českých hokejistů však s výkonem svých svěřenců úplně spokojený nebyl. Trápila ho zejména hra defenzivy. "S výsledkem jsme ale spokojeni," řekl po duelu.

Trenér Vladimír Růžička (uprostřed) na lavičce české hokejové reprezentace
zdroj: ČTK autor: Pavlíček Luboš

Růžičkovi se příliš nelíbila ani první třetina duelu, do níž Češi nevstoupili vůbec dobře. Již po 34 sekundách inkasovali, když Alexandra Saláka překonal jeho jmenovec a spoluhráč Jaromíra Jágra z Flordy Alexandr Barkov.

"První třetina z naší strany nebyla dobrá. Byli jsme trošku překvapení, Finové nás malinko zaskočili napadáním a rychlostí. Snažili jsme se na to připravit, ale na ledě je realita kolikrát jiná. Navíc z prvního útoku dali gól, což nás trošku znervóznilo," řekl Růžička k úvodu duelu.

Ještě v první třetině ale český tým vyrovnal. "Tím jsme se trošku uklidnili," uvedl Růžička. I přes další branky spíše mluvil o chybách. "S výsledkem jsme spokojeni, v předvedené hře jsme měli velké nedostatky hlavně v obranném pásmu. Zdá se mi, že tam zbytečně lítáme a blázníme," uvedl.

Nedostatky ale neviděl jen u obránců. "Jde o defenzivní hru celého týmu ve vlastním pásmu. Všech pěti hráčů. Finové měli pohyb, byli pohybliví, na to je třeba reagovat. Tohle se nám moc nelíbilo, ale jinak musím kluky pochválit za bojovnost. Výsledek je pro nás velice dobrý," podotkl jednapadesátiletý kouč.

V brance českého týmu poprvé nastoupil Salák a Růžička byl s jeho výkonem spokojený. "Myslím, že chytal vcelku slušně. V pátek půjde zase do brány. Za stavu 1:0 a 1:1 tam měl dobré zákroky. Potvrdil, že je brankář. Uvidíme, jak to bude dál ve druhém utkání," řekl Růžička.

Stejně jako Salák v přípravě nastoupili poprvé i čtyři hráči z NHL - obránce Jan Hejda a útočníci Jakub Voráček, Tomáš Hertl a Martin Erat. "Po dvou trénincích se kluci rozkoukávají. Jsou tady krátce, není to vůbec jednoduché. Je od nich velké očekávání, musíme na ně v klidu. Ono si to sedne, uvidíme za pár dnů. Musíte připočítat velké hřiště a tím pádem jiný hokej než v NHL. Potřebují si na to zvyknout. Ale věřím, že to jsou hráči s velkým H a že se do toho dostanou," dodal kouč.

Je nám líto, video expirovalo.
Růžička: Mužstvo si teprve sedá, ale jsem rád, že jsme to zvládli
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články