Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Sportovní zprávy

Litvínov promrhal druhý mečbol, finále se rozhodne v Třinci

Litvínov - Třinečtí v domácím pátém zápase série s vypětím všech sil odvrátili vyřazení Litvínovem a s velkým elánem vstoupili i do šestého utkání na ledě Severočechů. Bleskově šli do vedení, po litvínovském srovnání si ho vzápětí vzali zpět a ve druhé třetině postupně zvýšili na tříbrankový rozdíl. Litvínov ve třetí třetině pouze snížil, aby v závěru Oceláři ještě zvýšili na konečných 6:3. Finále se rozhodne v sedmém zápase na ledě Třince.

Litvínov - Třinec
zdroj: ČTK autor: Roman Vondrouš

Oceláři zahájili druhý duel v pořadí, v němž měli nůž na krku, podle očekávání s Hrubcem v brance a zdravě sebevědomě. Už ve druhé minutě otevřel skóre Hrňa. Chvilku poté jel sám na gólmana Francouze Polanský, zkusil blafák do bekhendu se zakončením po ledě mezi betony, ale neuspěl. Hrubec se vyznamenal při dobrých pokusech Jánského a Lukeše. Ve 12. minutě měli domácí po Hrabalově vyhození puku do hlediště obrovskou příležitost k vyrovnání díky 115 vteřin dlouhé přesilovce pět na tři.

Při ní jim však zcela chyběla střelba, navíc po jednom ze soubojů odjel na střídačku v předklonu s bolestivou grimasou Ručinský. Do hry se ale vrátil. V 16. minutě jel Lukeš sám na Hrubce a přestože se zdálo, že gólmana svým manévrem zmátl, kotouč do branky nedostal. Vynahradil si to v 18. minutě, kdy při nenápadném útoku prostrčil puk na Jánského a ten svižnou ranou zblízka vyrovnal. Radost Litvínova ale trvala pouze 18 vteřin, neboť Plíhal vrátil vedení Slezanům. Litvínovu navíc vypadli ze hry zkušení beci Gula s Kubátem.

Také úvod druhé části vyšel lépe Ocelářům a ve 24. minutě se mezi střelce zapsal i hrdina nájezdů z pátého utkání Dravecký. Domácí byli otřeseni, ale nerezignovali a rychle využili přesilovku. Po Pavlíkově ráně, kterou Hrubec vyrazil, vrátil pohotově kotouč do brankoviště Petružálek a Ručinský za zády třineckého gólmana snadno doklepl do prázdné branky. Odpověď byla znovu blesková. Tentokrát přišla po 29 sekundách: Linhart vypálil zpoza kruhu pro vhazování a procedil puk za Francouze. V poslední minutě druhého dějství navíc ještě zvýraznil vedení Třince po dobře sehraném přečíslení dvou na jednoho Ružička.

Do třetí třetiny nastoupil místo Francouze do domácí branky Horák. Toho brzy rozehřáli Orsava s Hrňou. Zdálo se, že Třinečtí kontrolují hru a svůj bezpečný tříbrankový náskok. Z klidu je však v 47. minutě vytrhl Hořava, jehož střela skončila trošku překvapivě za Hrubcem. Domácí se ještě snažili s vývojem zápasu něco udělat, ale bylo zřejmé, že trumfy drží v rukách soupeř. Snaha Litvínova přecházela v křeč a fauly. A když se v závěru dvojnásobné početní výhody prosadil v 58. minutě ještě Orsava, bylo zřejmé, že z domácích oslav historicky prvního titulu Litvínova nebude nic.

HC Verva Litvínov - HC Oceláři Třinec 3:6 (1:2, 1:3, 1:1)

Branky a nahrávky: 18. Jánský (Lukeš), 29. Ručinský (Petružálek, Pavlík), 47. Hořava (Hanzl, Kokeš) - 2. Hrňa (Plíhal, Trončinský), 18. Plíhal (Hrňa, Ružička), 24. Dravecký (Klepiš), 30. Linhart (Marek Růžička), 40. Ružička (Hrňa, Matuš), 58. Orsava (Ružička). Rozhodčí: Fraňo, Šír - Bláha, Blümel. Vyloučení: 4:4, navíc Chaloupka (Litvínov) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 6011 (vyprodáno). Stav série: 3:3.

Litvínov: Francouz (41. Horák) - Chaloupka, Kubát, Pavlík, Sklenička, Gula, Pavelka, Baránek, Kokeš - Jánský, Hübl, Lukeš - Petružálek, Hanzl, Ručinský - Martynek, Piroš, Trávníček - Jurčík, M. Hořava ml. Trenéři: Rulík a M. Hořava st.

Třinec: Hrubec (59. Svoboda) - Hrabal, Klesla, Nosek, Linhart, Trončinský, M. Doudera - Irgl, Klepiš, Dravecký - Orsava, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Ružička - Cienciala, Marek Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Miloslav Hořava (Litvínov): "Třinec hrál velice dobře, ztrestal nás za jakoukoliv chybu. Dostali jsem hned gól, srovnali jsme, ale zase jsme hned dostali gól. Třinec byl dnes lepší a zaslouženě vyhrál. Byli jsme ve vedení 3:1, teď je to 3:3 a čeká nás sedmý zápas."

Václav Varaďa (Třinec): "Takový začátek jsme si představovali. Dali jsme první branku, Litvínov sice měl velké šance a následně i přesilovku pět na tři, ale nám se to podařilo ubránit. V té první třetině to bylo hrozně důležité. I když poté domácí srovnali, tak jsme jim pokaždé sebrali tu momentální výhodu a sami skórovali v dalším střídání. Kluci začali věřit, proměňovali jsme brankové příležitosti a jsme hrozně rádi, že série se přesouvá zpátky k nám. Čeká nás sedmé utkání a pořád je to 50 na 50, ale fakt, že jsme to zvládli srovnat z 1:3 na 2:3, je obrovská vzpruha."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články