Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Hokej na zemi

Montreal znovu porazil Ottawu a chybí mu jediná výhra k postupu

New York - Už jen jediná výhra dělí Montreal k postupu do druhého kola play-off. Canadiens uspěli ve třetím utkání v Ottawě 2:1 v prodloužení, když jejich obě branky vstřelil Dale Weise. New York Islanders udolal Washington rovněž 2:1 v prodloužení a stejně jako Chicago, které porazilo Nashville 4:2, vede v sérii 2:1.

Radost hokejistů Montrealu
zdroj: ČTK/ZUMA autor: Philippe Bouchard

Ottawa - Montreal 1:2 PP

Ottawa od poloviny úvodní třetiny vedla gólem Clarka MacArthura, jenže od prostřední části přenechala aktivitu hostům, kteří svou převahu v závěru zúročili. Hlavní hrdina Weise nejdříve necelých šest minut před koncem základní hrací doby z dorážky srovnal a v čase 68:47 přesnou ranou z levého kruhu rozhodl.

"Kdykoli dáte vítězný gól v tak důležitém utkání, je to něco mimořádného. Už z prvního gólu jsem byl nadšený. I to byl velmi důležitý gól. Tlačili jsme je a tlačili a potřebovali jsme nějaký dobrý odraz puku, abychom srovnali. Díkybohu se štěstí usmálo na mě," prohlásil Weise.

Při první brance stál ve správný čas na správné místě, druhou trefu mu vynesl jeho hokejový um. "Byla to perfektní střela. Dvanáct palců nad ledem, na vyrážečku, k tyči. Nemohl jsem s tím nic dělat," uvedl brankář Ottawy Craig Anderson.

I přes nepříznivě se vyvíjející sérii ale hráči z kanadského hlavního města nic nevzdávají. "Odehráli jsme slušný zápas. Jediným problémem bylo, že jsme nedali góly. Ale bojovali jsme a ukázali jsme jim, že chceme vyhrát více než oni," prohlásil kapitán týmu Erik Karlsson. "Nic není ještě ztraceno, pořád si věříme. Další zápas nás čeká ve středu a na ten se zaměříme. Od něho se budeme chtít odrazit," dodal.

NY Islanders - Washington 2:1 PP

Také Washington si v závěru utkání vynutil trefou Nicklase Bäckströma prodloužení, které ale ukončil už po patnácti sekundách z dorážky kapitán newyorského týmu John Tavares. Islanders vyhráli v prodloužení zápas play-off poprvé od roku 1993, tehdy skóroval v rozhodujícím utkání David Volek.

"Vaši nejlepší hráči musejí být opravdu nejlepšími hráči, pokud chcete mít šanci vyhrát Stanleyův pohár. A on pro tým odvedl spoustu skvělé práce nejen na ledě, ale i na střídačce, kde spoluhráče uklidňoval a povzbuzoval, když nás tlačili," ocenil trenér Islanders Jack Capuano přínos autora vítězné branky Tavarese.

Naopak hvězda Washingtonu Alexandr Ovečkin se nemohl prosadit. "Ale šance jsme měli, jen jsme je neproměnili. Musíme na tento zápas zapomenout a jít dál," zhodnotil duel ruský útočník.

Chicago - Nashville 4:2

Chicago dvakrát přišlo o jednobrankový náskok, ale poté se dvěma zásahy v rozmezí 24. a 33. minuty dostalo do rozhodujícího trháku. Největší hvězdou zápasu byl vyhlášen slovenský útočník Marián Hossa, který si připsal dvě gólové přihrávky.

"Neřekl bych, že jsme ve druhé třetině hráli mizerně. Měli jsme taky spoustu šancí, ale na rozdíl od nich jsme neskórovali. Klidně to mohlo skončit naopak," uvedl obránce Nashvillu Roman Josi.

Calgary - Vancouver 4:2

Po šesti letech se před vlastními fanoušky představili v play-off hokejisté Calgary, kteří porazili Vancouver 4:2 a v sérii vedou 2:1 na zápasy. Radim Vrbata si připsal asistenci, po které hosté srovnali na 1:1, ale vyrovnaný stav zlomili Flames třemi dalšími góly. Závěrečné dvě minuty zápasu stejně jako minule poznamenaly četné strkanice, tři z nich přerostly v bitky.

Výsledky NHL:

Východní konference:

New York Islanders - Washington 2:1 v prodl (0:0, 1:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 33. Okposo, 61. Tavares - 54. Bäckström. Střely na branku: 42:25. Diváci: 16 170. Hvězdy utkání: 1. Tavares, 2. Okposo, 3. Višňovský (všichni New York Islanders). Stav série: 2:1.

Ottawa - Montreal 1:2 v prodl. (1:0, 0:0, 0:1 - 0:1)
Branky: 12. MacArthur - 55. a 69. Weise. Střely na branku: 34:49. Diváci: 20 500. Hvězdy zápasu: 1. Weise (Montreal), 2. Karlsson, 3. Anderson (oba Ottawa). Stav série: 0:3.

Západní konference:

Chicago - Nashville 4:2 (1:1, 3:1, 0:0)
Branky: 15. Desjardins, 21. Toews, 24. Saad, 33. Seabrook - 16. Ribeiro, 21. Ekholm. Střely na branku: 30:37. Diváci: 22 020. Hvězdy zápasu: 1. Hossa, 2. Desjardins, 3. Toews (všichni Chicago). Stav série: 2:1.

Calgary - Vancouver 4:2 (2:1, 0:0, 2:1)
Branky: 7. Bollig, 16. Brodie, 43. Bennett, 55. Monahan - 10. Matthias (Vrbata), 58. Hansen. Střely na branku: 27:25. Diváci: 19 289. Hvězdy zápasu: 1. Brodie, 2. Ferland, 3. Bennett (všichni Calgary). Stav série: 2:1. 

Zdroj
ČT sport, ČTK, nhl.com

Hlavní zprávy

Nejčtenější články