Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Český pohár Skupiny ČEZ Veltrusy

Ve švédské Timře čeká reprezentaci poslední duel před MS mimo Česko

Timra - Českou hokejovou reprezentaci čeká poslední zápas na kluzištích soupeřů před mistrovstvím světa. Tým Vladimíra Růžičky se bude snažit ve Švédsku navázat na páteční výhru nad domácím výběrem. V Timře budou Češi hájit dosavadní neporazitelnost, v přípravě vyhráli všech pět zápasů. Utkání sledujte v přímém přenosu na ČT sport a našem webu od 14:30.

Utkání Švédsko - Česko
zdroj: ČTK/AP autor: Hakan Nordström

Národní tým v pátek v městečku Umea vyhrál 4:1, v sobotu se autobusem přesunul do 250 km vzdáleného dějiště druhého duelu, kde dnes v 15:00 nastoupí k zápasu.

"V reprezentaci sice podobné přesuny nejsou moc obvyklé, ale z klubů jsme na to všichni zvyklí. Často jezdíme dál a i v den zápasu," řekl brankář Jakub Kovář, který opět nastoupí do zápasu jako česká jednička. Stejně jako ve všech předešlých pěti utkáních.

"Kuba chytá výborně. Maká jako blázen, jde mu to a dostává málo branek," ocenil kouč Růžička výkony Kováře, jenž v přípravě odchytal čtyři a půl utkání a inkasoval jen čtyři branky. "Cítím se dobře, i díky tomu, že jsem dostal šanci ve všech zápasech. Pak se člověk rychleji dostane zpět do rytmu a získá sebevědomí," uvedl Kovář.

Do sestavy se oproti předešlému duelu posunou útočníci Jakub Valský a Tomáš Zohorna, kteří by měli nahradit Michala Birnera s Tomášem Filippim. Plány trenérů však může změnit zdravotní stav Michala Vondrky, jenž si z pátečního zápasu odnesl několik šrámů v obličeji a v sobotu netrénoval.

Bez ohledu na to se ale Češi budou snažit navázat na předešlý výkon. Hrát aktivně a přehrát soupeře. "Nechtěl bych, abychom měnili styl hry," řekl Růžička. "Uvidíme, jestli Švédové něco vymyslí a budou hrát jinak. Možná budou chtít hrát od začátku aktivně jako ve třetí třetině v pátek," uvedl asistent trenéra Ondřej Weissmann.

Je nám líto, video expirovalo.
Hokejisté před zápasem se Švédskem

Předpokládaná sestava:

Jakub Kovář - Nakládal, Kolář, Krejčík, Čáslava, Jordán, Kempný, Mozík, Polášek - Valský, Sobotka, Vondrka - Simon, Novotný, Smoleňák - M. Růžička, T. Zohorna, Zaťovič - Radil, Koukal, Buchtele.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články