Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
58. Rally Šumava Klatovy

Růžička mladší: Slavie je mi líto, v kůži hráčů bych být nechtěl

Chomutov - Až do loňska trávil celou kariéru ve Slavii, ale v pátek se v dresu Chomutova podílel na jejím pádu do první ligy. Útočník Vladimír Růžička mladší po domácím vítězství 3:2 v prodloužení slavil s Piráty zúročení celoroční práce na návratu do nejvyšší soutěže, zatímco na druhé straně stáli zklamaní jeho bývalí spoluhráči. Syn dlouholetého kouče červenobílých a současného trenéra české reprezentace Vladimíra Růžičky staršího přiznal, že mu bylo slávistů líto.

Útočník Chomutova Vladimír Růžička se zdraví s brankářem Slavie Dominikem Furchem
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

Pocity se v něm mísily. "Já jsem si užíval, že jsme postoupili, ale samozřejmě v jejich kůži bych nechtěl být. Muselo to být hrozný. Je mi samozřejmě kluků líto. Myslím si, že Slavie v celé té baráži makala, nikdo jim nemůže říct půl slova. Já jsme hlavně rád za náš tým, že to dokázal, i všem pochybovačům jsme to dokázali," řekl Růžička.

Šestadvacetiletý centr je v baráži s osmi body za pět branek a tři asistence z 11 zápasů druhým nejproduktivnějším hráčem Pirátů za Markem Hovorkou. Byl šťastný, že přišel po loňském letním neúspěšném testu v Dinamu Riga v KHL do úspěšného celku. "Splnil se cíl, který byl daný před sezonou. Já jsem rád, že jsem u toho mohl být a nějak jsem k tomu přispěl," uvedl Růžička.

Piráti podle něj zvládli všechny mety v sezoně, i když to prý nebylo snadné. "Nejdříve jsme měli být co nejvýš v tabulce základní části, tu jsme vyhráli. Pak vyhrát play-off, což nebylo jednoduché, ať už to bylo s Ústím nebo s Jihlavou. To bylo peklo, to jsme taky vyhráli. Pak samozřejmě baráž a tu jsme udělali. Všechny úkoly jsme splnili a jsem hrozně šťastný," řekl útočník, který si v této sezoně v první lize připsal v 51 duelech včetně play-off 39 bodů za 14 branek a 25 asistencí.

Je rád, že se mu hlavně v baráži dařilo, ale za nejdůležitější považoval úspěch týmu. "Hráli jsme opravdu jako tým, bojovali jsme jeden za druhého a povedlo se. Kdybychom proti Slavii neudělali druhý bod, pak bychom jeli do Olomouce a neudělali jsme to tam, tak by ty všechny statistiky byly sice hezký, ale vlastně k ničemu," prohlásil.

Důležitý gól v Edenu

Růžička vstřelil jednu z klíčových branek baráže v 7. kole, kdy 15 vteřin před koncem rozhodl v přesilovce o vítězství 2:1 na ledě Slavie. "Samozřejmě já jsem byl i předtím hrozně šťastný za ten gól, ale teď ještě o to víc, protože nám stačily nakonec na závěr se Slavií jen dva body. Je vidět, že byl extrémně důležitý," vrátil se k trefě, která mu dlouho utkví v paměti.

Byl rád, že se jeho otec na postupu Chomutova podílel jako poradce. "Jde vidět, že kde on je, tak to je úspěšný," uvedl a pochvaloval si, že se i nadále potkávají v jednom klubu. "Lidi se furt pozastavujou, že jsem někde s tátou. Ale všichni, kdo s ním spolupracovali a hráli pod ním, tak musí potvrdit, že kde on je, tak to má nějakou hlavu a patu a je to tam úspěšný," podotkl.

Růžička starší v pátek v době souboje mezi Chomutovem a Slavií koučoval ve Švédsku český národní tým při výhře v utkání Euro Hockey Tour 4:1. "Jsem hrozně rád i za něj a určitě jsme mu udělali radost i na dálku. A taky za všechny kluky, za trenéry, za majitele. Všichni jsme maximálně šťastní," řekl Růžička junior. Jeho otec by se měl od nové sezony stát trenérem Pirátů. "Ještě nic (oficiálně) neproběhlo, že by tady byl. Všechno se uvidí, jsem rád, že se tady na tom nějak podílel. Uvidíme do budoucna, teď budeme oslavovat, jsme rádi a těšíme se dál."

Kauzu, ve které čelí jeho otec podezření z korupce z působení ve Slavii, nechtěl komentovat. "Nepříjemný to je, ale nechci se k tomu vyjadřovat," dodal.

Je nám líto, video expirovalo.
Slavia padá z extraligy, Chomutov postupuje
Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články