Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Hertl chce napravit dojem z nevyvedené sezony, mrzí ho osud Slavie

Praha – Do Česka dorazila další očekávaná posila z NHL pro blížící se šampionát – Tomáš Hertl ze San Jose. Hertl, který si zahraje na mistrovství světa již potřetí v řadě, bude chtít na turnaji napravit dojem z nepovedené sezony. Náladu mu navíc kazí osud od příštího ročníku prvoligové Slavie, kde strávil většinu kariéry.

"Doteď si pamatuju, jak jsem se na turnaj v Praze v roce 2004 díval v televizi a teď ho rovnou zažiju. Navíc ještě v hale, kde jsem začínal svojí profesionální kariéru. To je super," řekl Hertl po návratu ze zámoří. "Zahrát si doma je něco úžasného. Celá republika tím žije a doufejme, že uděláme nějaký výsledek," dodal.

Hertl přiletěl do Prahy v pátek večer, dnes i v neděli si půjde zatrénovat do Velkých Popovic a v úterý se bude hlásit na reprezentačním srazu ve Znojmě. V příštím týdnu by rád odehrál i oba přípravné zápasy proti Finsku. "Rád bych si zahrál v obou zápasech, protože jsem týden nebyl na ledě. Chci si taky zvyknout na větší kluziště," řekl.

Odchovanec pražské Slavie se na MS bude snažit vylepšit si dojem z nepříliš vydařené sezony. "Nedopadla dobře, ani moje, ale hlavě z pohledu týmu. Po jedenácti letech jsme neuhráli play-off, což se nečekalo. Nebylo nic příjemného odehrát 82 zápasů jen tak pro nic," pokrčil rameny útočník, jenž ve své druhé sezoně v NHL nasbíral 31 kanadských bodů za třináct branek a 18 asistencí.

Nedařilo se mu hlavně na začátku ročníku. "Start nebyl zrovna dobrý. Kolem Vánoc se to zlomilo a konečně jsem se začal na ledě cítit dobře, Jenom mi tam pořád nepadaly góly, na tom musím pořád hodně pracovat. Závěr sezony už pak byl lepší. Vrátil jsem se do druhého útoku, ale ice time nebyl takový, což je logické, když se mi nedařilo střelecky," řekl Hertl.

Je nám líto, video expirovalo.
Hertl je v Praze a těší se na MS

Na světovém šampionátu se potká i se svým klubovým trenérem Toddem McLellanem, který povede tým Kanady. Za výběr země javorového listu bude hrát i Brent Burns. "Hned jsem jim říkal, ať počítají s tím, že v našem zápase prohrají. Burnsiemu jsem vzkázal, že si ho na ledě najdu a že ho sestřelím. S ním se možná i poperu, ten je toho schopný," smál se Hertl. "Určitě se potkáme i mimo led a třeba zajdeme na večeři," dodal již vážněji.

Na Hertla ale čekaly v Praze i špatné zprávy, krátce po příletu se dozvěděl, že jeho mateřská Slavia sestoupila z extraligy. "Není to nic veselého. Strávil jsem v tom klubu celé dětství a teď je čeká první liga. Hodně mě to mrzí," uvedl Hertl. 

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články