Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Olomouc otočila v Budějovicích a udržela extraligu

České Budějovice - Hokejisté Olomouce zůstávají v extralize. Rozhodli o tom v 11. kole baráže vítězstvím 4:1 v Českých Budějovicích, které už měly jistotu setrvání v první lize. Hanákům k udržení mezi elitou pomohlo i vítězství Chomutova nad Slavií v druhém zápase.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání České Budějovice - Olomouc

České Budějovice vstupovaly do svého posledního domácího utkání v sezoně s vědomím, že ať dopadnou závěrečná dvě kola baráže jakkoliv, poslední místo neopustí. Navíc za sebou měly dvě porážky v řadě. Bezstarostnost byla na Jihočeších znát a proti silnějšímu soupeři předváděli odvážnou hru. Jejich výkon potvrdil ve druhé třetině gólem Kuchejda.

Olomouc působila nejistě a dělala hodně chyb. Ke vstřelení gólu jí ve druhé části nepomohla ani dlouhá přesilovka pěti proti třem. Hosté si však na svou přesnou trefu v početní převaze počkali do poslední části, kdy vyrovnal Kucharczyk. České Budějovice se nestačily ani pořádně nadechnout a o chvíli později vstřelil druhý gól Olomouce Škůrek.

Hosté pak v závěru přidali ještě dva zásahy a definitivně tím rozhodli o podobě výsledku a hlavně o tom, že si z Českých Budějovic odvážejí tři body a jistotu setrvání v extralize.

ČEZ Motor České Budějovice - HC Olomouc 1:4 (0:0, 1:0, 0:4)

Branka a nahrávky: 22. Kuchejda (Vráblík, J. Straka) - 48. Kucharczyk (Ondrůšek), 50. Škůrek, 53. Kucharczyk (Knotek), 60. Knotek. Rozhodčí: Šír, Hradil - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 4:4. Využití: 0:1. Diváci: 5521.

Č. Budějovice: Bláha - Žovinec, Punčochář, Vráblík, Suchánek, Semrád, Mucha - D. Boháč, Pajič, A. Přibyl - Kuchejda, J. Straka, Nouza - Švihálek, Rob, Vaniš - Pašek, Švec, Marek. Trenéři: Rosol a Bělohlav. Olomouc: Vošvrda - Skrbek, Houdek, Vyrůbalík, Staněk, Škůrek, Ondrušek - Matai, Patera, Buc - Kucharczyk, J. Knotek, Laš - Pekr, Herman, Řípa - R. Dlouhý, Marosz, T. Rachůnek. Trenéři: Fiala, Dopita a Tomajko.

Radek Bělohlav (trenér Č. Budějovic): "V zápase jsme 50 minut drželi se soupeřem krok. Dneska ale rozhodly přesilovky, v nichž byla Olomouc úspěšnější. Musíme uznat, že nám soupeř dneska dal lekci z produktivity."

Jan Tomajko (trenér Olomouce): "Nevyšel nám vstup do zápasu, domácí navíc ve druhé třetině vstřelili gól, po němž jsme trochu znervózněli. Naštěstí se nám podařilo vývoj otočit a pak jsme čekali, jak to dopadne v Chomutově. Jsme rádi, že jsme o záchraně extraligy rozhodli teď a nenechali to na poslední zápas."

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články