Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Trnitá Jordánova cesta do Prahy a do Švédska. Bylo to náročné, přiznal

Praha - Hokejový obránce Michal Jordán z Caroliny se jako první hráč z NHL připojil k národnímu týmu. Čtyřiadvacetiletý účastník loňského světového šampionátu tak zakončil hektický program posledních dnů. Po rychlém vyřízení všech náležitostí v USA se v Praze zdržel jen pár hodin a s reprezentací odletěl do Švédska, kde tým čekají dva zápasy seriálu Euro Hockey Tour.

"Bylo to náročné. V pondělí jsem odjížděl z Raleighu v Carolině do Charlotte, kde jsem musel sbalit celý apartmán, což nám s rodinou trvalo dva dny. Ve středu jsem sedl do letadla a dnes v jednu jsem přiletěl do Prahy," řekl Jordán.

Na pár hodin si šel odpočinout do hotelu a ve čtyři byl opět na letišti. "Je to hektické, ale jsem rád, že tady můžu být. Únava půjde stranou. Jsem rád, že tady jsem, a to mi určitě pomůže v aklimatizaci," věřil.

Je nám líto, video expirovalo.
Hektické cestování Michala Jordána

Žádný problém

Zda nastoupí do obou zápasů na severu Evropy, ještě neví. Cítí se ale připravený hrát. "Jsem zdravý, žádný problém není. S trenérem jsme se o tom ještě nebavili, možná to probereme až v den zápasu na rozbruslení," řekl. Na velké evropské kluziště si prý zvykne rychle. "Nikdy mi nedělalo problém se přizpůsobit. Sedl jsem co nejrychleji do letadla, abych tady mohl být. Abych mohl trénovat a hrát zápasy," uvedl Jordán.

Na mistrovství světa se těší a věří, že se do konečné nominace dostane. "Po loňsku vím, co od toho čekat. Všechny týmy jsou vyrovnané a zápasy jdou rychle za sebou. Byla to dobrá zkušenost a já věřím, že na to navážu," přál si Jordán.

Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články