Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Magazín EURO 2024

Jágr zůstává Panterem. S Floridou prodloužil o rok smlouvu

Florida – Jaromír Jágr bude i v příští sezoně NHL oblékat dres s panterem na prsou. Legendární český útočník prodloužil s Floridou, v níž strávil závěr sezony, smlouvu o další rok. Americký celek to potvrdil na svém twitterovém účtu.

Sport
zdroj: ČT4

O prodloužení smlouvy mezi Jágrem a Floridou se začalo spekulovat již v posledních dnech a sám český útočník po závěrečném duelu základní části proti New Jersey, v němž zaznamenal gól a asistenci, řekl, že by na východě USA rád pokračoval.

"Jsme velmi blízko. Chci deset milionů a nabídli mi jeden," vtipkoval. "Cítím, že má tým o mě zájem, a i já chci zůstat. Miluji tento tým, takže si myslím, že se brzy dohodneme," dodal po střetnutí proti svému bývalému celku.

A s celkem, kterému jen těsně unikl postup do play-off, se nakonec domluvil na roční smlouvě, jejíž detaily zatím nejsou známy. "Odehrál jsem tady dvacet zápasů a spousta lidí
si myslela, že to tím skončí. Mladí kluci tady mi ale dodali energii a elán do života. Jsem rád, že se sem vrátím," řekl kladenský odchovanec, který se v příštích dnech připojí k české reprezentaci a měl by startovat na blížícím se mistrovství světa. Svoji účast však ještě definitivně nepotvrdil.

Velká spokojenost vládne i na straně vedení Panthers. "Jaromír je profesionál každým coulem a skvělý hráč. Jeho podepsáním jsme se opět posunuli k našemu cíli, kterým je vybudování vítězného týmu," uvedl majitel klubu Vincent Viola. "Navíc mu stačilo dvacet zápasů a hned se stal miláčkem fanoušků," přidal.

Třiačtyřicetiletá legenda přitom na konci února, když na Floridu odcházela, úplně nadšeně nezněla. Ale v novém klubu si rychle zvykla. Výborně si sedla s dvojicí mladíků Alexandrem Barkovem a Jonathanem Huberdeauaem, s nimiž vytvořila velice nebezpečnou lajnu.

"Mám obrovskou radost, že jsme se domluvili," přidal generální manažer Dale Tallon. "Se spoluhráči Alexandrem Barkovem a Jonathanem Huberdeauem se skvěle doplňují a jeho tvrdá práce a pozitivní přístup měly na náš tým obrovský vliv," prohlásil.

Pro Floridu bylo udržení Jágra jednou z priorit po skončení sezony. Tallon se již před měsícem sešel v Montrealu s agentem Petrem Svobodou, který českého reprezentanta zastupuje. Obě strany se chtěly na spolupráci dohodnout ještě před 1. červencem, kdy by se Jágr stal volným hráčem.

Český útočník na Floridě odehrál 20 zápasů, v nichž zaznamenal osmnáct bodů za šest branek a dvanáct přihrávek. Celkově Jágr v sezoně posbíral 47 bodů (17 gólů, 30 asistencí) v 77 utkáních a z Čechů byl šestý nejlepší.

V letošním ročníku rovněž zaznamenal několik posunů v historických tabulkách. V produktivitě všech dob poskočil ze 6. místa na čtvrté a také jako čtvrtý pokořil hranici 1800 bodů. Postupně ve své 21. sezoně v zámoří překonal Marcela Dionnea (1771 bodů) a Rona Francise (1798).

Mezi střelci se Jágr posunul ze 7. pozice na pátou a postupně předčil Mika Gartnera (708 gólů) a Phila Esposita (717). Nyní se 722 trefami ztrácí devět gólů na čtvrtého Dionnnea. Mezi nahrávači byl před sezonou osmý a přeskočil s 1080 asistencemi Stevea Yzermana (1063) a v posledním utkání sezony i šestého Adama Oatese (1079).

V minulosti už Jágr v NHL působil ve Washingtonu, New Yorku Rangers, Philadelphii, Dallasu, Bostonu a Pittsburghu, se kterým dvakrát vyhrál Stanleyův pohár.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články