Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Branky, body, vteřiny

Mládežnický hokej v ohrožení? Kluby v Jihlavě a Jindřichově Hradci řeší problém

Praha Mládežnický hokej v Jihlavě je v ohrožení a mohl by úplně skončit. Tvrdí to představitelé města, kterému patří tamní klub Dukla. Nejistou budoucnost má i hokej v Jindřichově Hradci. Spory uvnitř klubu Vajgar vyvrcholily odchodem několika desítek mladých hráčů do nového klubu Střelci a začal boj o jejich registrace. Do problému se musel vložit Český svaz ledního hokeje.

Mládežnický hokej
zdroj: ČT24

Pokud by měly některé malé hokejové naděje Dukly Jihlava platit za led při tréninku stejné částky jako třeba lidé při veřejném bruslení, s hokejem by asi museli skončit. Jednalo by se zhruba o třicet tisíc korun na osobu, na což by rodiče malých hokejistů neměli peníze.

Část rodičů si ale myslí, že v mládežnickém hokeji je z různých dotací peněz dost, jen se utápějí v profesionálním klubu. Třeba Tomáš Kotrba nechápe, proč má mít Dukla Jihlava halu zadarmo, když ostatní spolky musejí platit komerční nájemné. "Poukazujeme především na nejasnosti v pravidlech využívání veřejného sportoviště a obrátili jsme se jenom na zodpovědný úřad, aby nám na to dal odpovědi," říká Kotrba.

Je nám líto, video expirovalo.
Budou v Dukle Jihlava pokračovat malí hokejisté?

Spor řeší i úředníci v Bruselu. Ministerstvo financí mezitím městu doporučilo, aby všem na ledě účtovalo stejnou částku. "Nevyhovění by mohlo vést k dalším kontrolám a v konečném důsledku možná i ke ztrátě a vracení dotace," vysvětluje mluvčí jihlavského magistrátu Radek Tulis.

Hala vyrostla se 176 milionovou evropskou dotací a její provoz město dál dotuje. Jak chce celý spor město dál řešit, by mohlo naznačit městské zastupitelstvo už 22. dubna. Bude se jednat o účtování ceny ledu i o poskytnutí další mimořádné dotace mládežnické Dukle.

Vajgar vs. Střelci. Jak dopadnou registrace mladých hráčů?

V Jindřichově Hradci je největším hokejovým problémem nemožnost dohody o přestupech více než třiceti hokejistů mezi kluby. Trenér Jan Hanzálek, který byl u začátku kariéry mnoha hokejových legend, například Jana Marka, se domnívá, že se situace v budoucnosti projeví na kvalitě jindřichohradeckého hokeje.

Je nám líto, video expirovalo.
Mládežnický hokej v Jindřichově Hradci řeší registrace hráčů

Klub Vajgar se nechce vzdát registrací hráčů. Střelci o ně sice mají zájem, nesouhlasí ale s cenou, kterou by podle tabulek měli Vajgaru zaplatit. "Hlavní roli hrají finance. Dětí obecně je málo, takže aby v Jindřichově Hradci souběžně působily dva kluby, je nesmysl. To nemůže fungovat," tvrdí František Dvořák z klubu Vajgar. "Uděláme všechno, abychom registrace převedli pod nás," slibuje zástupce Střelců Petr Šachl.

Nová sezona začíná až v září. Na vyřešení problému s registracemi ale oba kluby tolik času nemají. Přihlásit se do soutěží musí do konce května.

Zdroj
ČT24

Hlavní zprávy

Nejčtenější články