Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Mám z toho smíšené pocity, přiznal po vítězném gólu Růžička

Praha – Chomutovský útočník Vladimír Růžička prožil zvláštní večer. V barážovém duelu chomutovských Pirátů na ledě Slavie rozesmutnil fanoušky, kteří mu ještě v minulé sezoně drželi palce. Svou čtvrtou trefou během bojů o extraligu vystřelil Severočechům výhru pouhých 15 sekund před vypršením základní hrací doby.

Vladimír Růžička a Dominik Furch
zdroj: ČTK autor: Michal Kamaryt

"Mám z toho smíšené pocity. Na jednu stranu obrovská radost z toho, že jsem dal gól ve chvíli, kdy už to vypadalo, že je po zápase, díky čemuž se vyhrálo, na druhé straně jsem si toho na Slavii prožil opravdu hodně," řekl Růžička. "Jsem však šťastný za to, že nám to přineslo tři body. Teď hraju za Chomutov a dělám svou práci," dodal šestadvacetiletý forvard.

Radost bez "opiček"

Původně velká radost z gólu byla i proto z jeho strany postupně umírněná. "V první moment je to hrozná euforie, ale diváci tady připravují super kulisu a jsou slušní, ať jde o slávisty, nebo fanoušky Chomutova. Nechtěl jsem tady dělat nějaká teatrální gesta a opičky a nějak je provokovat. Prožil jsem si tady spoustu let, nemají na mě žádné pokřiky a za to jsem rád," ocenil syn reprezentačního kouče, jenž ho ve Slavii dlouhá léta vedl.

Je nám líto, video expirovalo.
Gól v utkání Slavia - Chomutov: Růžička - 1:2 (60. min.)

Oba soupeři si prohodili postavení v tabulce. Chomutov se i díky Růžičkově povedené trefě dostal před Slavii. A úspěšný střelec by si přál, aby to tak i zůstalo po závěrečném 12. kole. "Bylo by to hezké. Budu se opakovat, ale tady jsem se všechno naučil a mám k tomu klubu vztah. Tabulku zatím neřeším. V tříbodovém systému jsi jednou nahoře a vzápětí spadneš zase dolů. Může se to ještě hodně proměnit a my můžeme být jen šťastní za aktuální stav věcí," řekl Růžička.

Pozici Slavie a její situaci nechtěl hodnotit. "Samozřejmě jsem to sledoval celou sezonu, mám v kabině spoustu kamarádů. Trošku mě to mrzelo a pak přišla i nervozita, že proti sobě budeme hrát baráž. Nicméně teď hraju za Piráty a makám pro ně. Tohle bylo moc důležité vítězství, protože předtím jsme Slavii sice dvakrát opticky přehráli, ale v obou případech padli. Teď to asi bylo vyrovnanější a máme ho," pochvaloval si.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články