Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Absa Cape Epic

Kalous: Štěstí se přiklonilo na naší stranu

Praha - Kouč třineckých hokejistů Jiří Kalous se domnívá, že jeho tým měl v semifinálové sérii se Spartou více sportovního štěstí. A díky němu se mohl ve velmi těsné a vyrovnané sérii nakonec i radovat z úspěchu. Postupu přes velmi silného soka, jejž trénuje jeho kamarád Josef Jandač, si i proto hodně váží.

Radost třinecké střídačky
zdroj: ČTK autor: Michal Doležal

Kalous právě přívětivou tvář štěstěny vyzdvihl nad výběr jakýchkoliv jiných klíčových okamžiků série. "Narazily na sebe dva vyspělé týmy, kvalitativně velmi dobré. A já osobně si myslím, že to byla otázka sportovního štěstí, které se přiklonilo na naši stranu. Tak jako se to mohlo přiklonit ke Spartě," řekl padesátiletý kouč.

"Letos se to ale přiklonilo k nám, za což jsme nesmírně rádi. A jsme poctěni, že máme tu šanci bojovat o titul. Spíš než euforie je obrovská úleva, že se nám podařilo vyřadit Spartu, protože Sparta je soupeř, který je nesmírně těžký. A já postup přes Spartu považuju za vynikající sportovní výsledek. Vážím si toho," prohlásil Kalous, který dovedl Oceláře do závěrečného boje o extraligový trůn po čtyřech letech.

Rozhodnutí přišlo až v samém závěru. Kalous však věřil, že stav 2:2 může jeho tým naklonit na svou stranu a odmítnout tak rychle se blížící prodloužení. "Odehráli jsme spoustu zápasů, kdy jsme rozhodovali v posledních minutách i posledních vteřinách. I proto jsme za tím rozhodujícím okamžikem šli pořád dál," uvedl Kalous.

Postup vystřelil v čase 56:48 útočník Zbyněk Irgl, jenž po dlouhé zdravotní pauze naskočil už do předchozího duelu a také v něm zajistil Ocelářům vítěznou radost. "Byl to pro nás žolík, který se vytáhl opravdu v pravý čas. Rozhodl poslední dvě utkání v náš prospěch a nesmírně nám pomohl," ocenil Kalous přínos čtyřiatřicetiletého forvarda.

K tomu, aby si mohli Oceláři zopakovat mistrovské oslavy z roku 2011, potřebují ještě udolat Litvínov. V Kalousových očích velmi komplexní tým. "Litvínov má vynikající útočnou fázi, beky, kteří jsou třeba mladí, ale prokazují výbornou výkonnost. A gólmana (Pavla Francouze) ani nemá cenu zmiňovat, protože ten prožívá neskutečnou sezonu, prostě fantastickou. Je to obrovská překážka," vyzdvihl Kalous.

Dojde tak na souboj dvou nejlepších celků základní části. "Skončili jsme v základní části jen dva body od sebe. Má za sebou neskutečnou sezonu a perfektně poskládaný tým. Nebyla žádná náhoda, že Litvínov skončil jen dva body za námi. Ty týmy se znají, oba hrají ofenzivní hokej a já věřím, že nás čeká parádní série," uzavřel Kalous.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články