Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
V šachu

Třinec udolal Spartu v nájezdech a vede sérii 3:2

Třinec - Daleko lépe vstoupili do pátého vzájemného zápasu semifinálové série mezi Třincem a Spartou domácí, kteří po první dvacetiminutovce vedli 2:0. Sparta však ve druhé třetině snížila a zkraje třetí vyrovnala. Poté se hrál velmi dramatický hokej, ale ani jeden z týmů se neprosadil, a to ani v prodložení. O výhře Ocelářů po nájezdech pak rozhodl navrátilec Irgl, který proměnil dva - včetně rozhodujícího.

Zbyněk Irgl
zdroj: ČTK autor: Jaroslav Ožana

Sparťané museli změnit vítěznou sestavu z domácích utkání hned na dvou místech: kromě neúčasti zraněného Réwaye musel kouč Jandač významně omezit minutáž kapitána Rolinka, který má zdravotní problémy z posledního měření sil v Praze. Hosté odehráli první část pasivně a navíc s chybami, za které dvakrát pykali. Gólman Novotný se v sedmé minutě po výletu za branku nestihl srovnat v brankovišti, odklouzal z osy hřiště až za tyč a Hrňa z otočky mohl po ledě mířit klidně do středu branky.

Druhý gól přidal ve 13. minutě obránce Doudera, který odvážně vletěl do sparťanské rozehrávky a pak bekhendem zvedl puk nad Novotného lapačku. Teprve pak hosté vůbec poprvé vážněji zahrozili díky Barinkovi, ale po další Mikušově chybě v přesilovce mohli být rádi, že jim Hrňa v závěru části nedal ještě třetí gól. Pražané byli stále o krůček pozadu. Ani ve druhé třetině se jim nedařilo dostat soupeře pod tlak a vytěžovanější byl znovu Novotný, který zmařil dvě Ružičkovy gólové dorážky.

Gólově mohl návrat oslavit Irgl, který se kličkou vyhnul brankáři, ale v brankovišti Novotného zastoupil obránce. Poté, co přežili několik šancí soupeře, dal v 38. minutě sparťanský gól naděje Pech, který po Poláškově ráně do břevna a velké skrumáži pohotově dorazil puk za Hrubce. Hosté procitnuli a rázem jich byl plný led. Třinecký náskok smazal už po 32 sekundách třetí části Kumstát, který si vyměnil puk s Dragounem a volejem z levého kruhu zavěsil.

A domácí měli se soupeřem v třetím dějství suverénně nejvíc práce. Přesto v 50. minutě mohl v jejich prospěch rozhodnout Hrňa, ale zblízka Novotného nepřekonal. V prodloužení nejdřív dýchla "smrt" na Třinec, ale při obrovské šanci Kumstáta ho v 76. minutě zachránila tyč. Minutu před koncem zase trnuli Sparťané, ale Adamský si vylámal zuby na Novotném. V nájezdech hosté dvakrát na poslední pokus odvrátili porážku, ale do třetice na Irglovu trefu už odpovědět nedokázali.

HC Oceláři Třinec - HC Sparta Praha 3:2 po sam. nájezdech (2:0, 0:1, 0:1 - 0:0)

Branky a nahrávky: 7. Hrňa (Polanský), 13. M. Doudera, rozhodující sam. nájezd Irgl - 38. Pech (Kumstát), 41. Kumstát (Dragoun). Rozhodčí: Hodek, Šír - Gebauer, Lederer. Vyloučení: 3:5. Bez využití. Diváci: 5 200 (vyprodáno). Stav série: 3:2.

Třinec: Hrubec - Roth, Klesla, Galvas, Linhart, Hrabal, M. Doudera, Nosek - Irgl, Klepiš, Ružička - Dravecký, Polanský, Adamský - Hrňa, Plíhal, Orsava - Ciencala, M. Růžička, Matuš. Trenéři: Kalous a Varaďa.

Sparta: Novotný - Ďaloga, J. Mikuš, Pilař, Polášek, Piskáček, Barinka, Eminger - Kumstát, Pech, Vondrka - Sabolič,J. Hlinka, Buchtele - Forman, Přibyl, Dragoun - Volek, Rolinek, Černoch. Trenéři: Jandač a Moták.

Václav Varaďa (Třinec): "Nám vyšla první třetina. Pak jsme dostali kontaktní gól a od té doby jsme malinko ztráceli dech. Byli jsme nervózní a to vyústilo ve vyrovnávací branku. Potom to bylo hrozně vypjaté. Nikdo nechtěl udělat chybu, takže to došlo do nájezdů a to je loterie. My jsme rádi, že jsme dali o gól více. Zbyněk Irgl odehrál skvělý zápas. Nebylo to pro něj jednoduché, ale je to skvělý hokejista a ohromný atlet a sportovec a největším dílem přispěl k dnešnímu vítězství."

Zdeněk Moták (Sparta): "Zápas měl strhující tempo a z obou stran to byl vynikající výkon. My jsme do zápasu hůře vstoupili, ale pak myslím, že jsme byli lehce lepší, bohužel jsme neuspěli v dovednostní soutěži. Zbyněk Irgl se bohužel pro nás dostal do formy a na led v tom nejhorším možném případě, ale jinak mu musíme poblahopřát jen všechno nejlepší."

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články