Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
TCL V Repre

Z Komety si reprezentační trenéři vybrali Kempného, který je po operaci ramene

Lillehammer - Hokejovou reprezentaci doplní v přípravě na blížící se mistrovství světa v Praze a Ostravě obránce Michal Kempný z Brna. K týmu se připojí na úterním srazu, kde se bude premiérově hlásit i útočník Michal Birner z finského celku KalPa Kuopio.

Michal Kempný - reprezentant ČR 2015
zdroj: ČTK autor: Pavel Paprskář

Čtyřiadvacetiletý Kempný odehrál v této sezoně za národní tým osm zápasů, v únoru si však poranil rameno a musel na operaci. V úterý se vrátil do sestavy Komety a zasáhl do závěrečných dvou zápasů semifinálové série play-off extraligy proti Litvínovu. I proto se jej trenéři rozhodli pozvat do reprezentace.

"Byl na vyšetření u Pavla Koláře a vše je v pořádku. Je šest a půl týdne po operaci, hrál dva zápasy a cítil se dobře. Nenatékalo mu to, nebolelo ho to, mohl i chodit do soubojů. Samozřejmě, že se může stát cokoliv, ale momentálně je v pořádku," řekl asistent trenéra Jaroslav Špaček v Lillehammeru, kde národní tým dnes čeká druhý přípravný zápas proti Norsku.

Kempný si cenil toho, že Kometa boj o finále extraligy nevzdala

"Prohrávali jsme 0:3 na zápasy, což je obrovsky těžké otočit. Musím smeknout před klukama, že jsme to nevzdali, snažili jsme se bojovat. Bohužel to nevyšlo. Ale i v tom je hokej krásný, že jednou je člověk dole a jednou nahoře," řekl Kempný.

Podle něj se série rozhodla úvodními třemi porážkami a také tím, že Kometa nedokázala ani jednou ze tří pokusů vyhrát v Litvínově. "Musím říct, že jsme tady dva zápasy hráli vyrovnaný souboj. Škoda, že jsme nezvítězili a neodvezli si ani jeden bodík. Herně si myslím, že rozdíl nebyl. Samozřejmě musím pogratulovat soupeři, že byl asi o něco lepší," prohlásil.

Uznal, že velkou roli na straně Litvínova hrály výkony individualit Ručinského či Jakuba Petružálka. "Růču (Ručinského) jsem měl možnost poznat na srazu nároďáku a smekám před ním, co ty roky na ledě předvádí," řekl na adresu čtyřiačtyřicetiletého olympijského vítěze a trojnásobného mistra světa. "To samé Jakub Petružálek, to jsou skvělí hokejisti. Litvínov má komplexní mančaft a hráli dobře."

V kádru reprezenatce je tak aktuálně včetně Birnera a Kempného 32 hráčů, po dnešním duelu se proto bude zužovat. "Určitě někdo vypadne. Aby nás nebylo moc," uvedl Špaček, podle kterého je ideální mít k dispozici pět pětek a tři gólmany. "Když je moc hráčů navíc, tak jsou na tréninku prodlevy, což není dobré. Chceme to udržet v tempu, aby to šlapalo," vysvětlil.

Aktuálně je stále nejistý start obránce Miroslava Blaťáka, jenž už je dva týdny s týmem, ale věnuje se léčbě krevní sraženiny v noze. Světový šampion z roku 2010 ale doufá, že se jeho stav zlepší a v úterý bude moci začít trénovat.

V brance by měl v podvečerním duelu opět dostat přednost Jakub Kovář, jenž si v prvním utkání připsal 13 zákroků a udržel čisté konto. Náhradní gólman Matěj Machovský tak bude muset na premiéru v národním týmu zřejmě dál čekat. Do sestavy se naopak posunou obránce Petr Zámorský a útočník Tomáš Zohorna, kteří v pátek nehráli. Zápas začne v 17:00.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články