Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Liga mistrů UEFA

Pavelec byl v zámoří nominován na trofej za oddanost hokeji

Winnipeg - Český brankář Ondřej Pavelec byl za Winnipeg Jets nominován na Bill Masterton Memorial Trophy, která se uděluje za vytrvalost, sportovního ducha a oddanost hokeji. Sedmadvacetiletý mistr světa z Německa z roku 2010 je jediným českým zástupcem mezi třicítkou kandidátů.

Ondřej Pavelec
zdroj: ČTK/AP

Asociace profesionálních hokejových novinářů nominuje nejdříve zástupce všech klubů NHL a následně vybere trio finalistů, z kterého vzejde vítěz 24. června na slavnostním vyhlášení cen v Las Vegas.

"Ondřej mezi všemi vlastnostmi a kritérii pro nominaci na Bill Masterton Memorial Trophy předvedl vytrvalost, když podával vynikající výkony v kritických momentech sezony. Jsme potěšení, že můžeme nominovat důstojného kandidáta na cenu, která připomíná památku bojovníka z Winnipegu," uvedli v prohlášení zástupci Asociace profesionálních hokejových novinářů.

Pavelec působí v NHL osmou sezonu. Vstoupil do ní v dresu Atlanty, která se v roce 2011 přestěhovala do Winnipegu. V této sezoně jej sice na čas vytlačil z branky Michael Hutchinson, ale Pavelec v závěru základní části převedl dobrou formu. Šesti vychytanými výhrami za sebou od 14. do 26. března pomohl Jets k tomu, že jsou ve hře o první účast v play-off.

Celkem vychytal Pavelec v této sezoně v 46 zápasech 19 výher, má průměr 2,41 obdržené branky na zápas, úspěšnost zákroků 91,6 procenta a dvakrát udržel čisté konto. V NHL dohromady odchytal 334 utkání s průměrem 2,89 gólu na utkání, úspěšností 90,7 procenta a nasbíral 13 nul.

Vedle Pavelce je v nominaci ještě dalších šest Evropanů - Slováci Tomáš Kopecký z Floridy a Ľubomír Višnovský z New Yorku Islanders, Rusové Pavel Dacjuk z Detroitu a Andrej Markov z Montrealu, Fin Pekka Rinne z Nashvillu a Švéd Henrik Sedin z Vancouveru. Dalšími gólmany ve výběru jsou Rinne, Scott Darling z Chicaga, Devan Dubnyk z Minnesoty, Andrew Hammond z Ottawy a Brian Elliott ze St. Louis.

Dalšími kandidáty na ocenění jsou Andrew Cogliano z Anaheimu, Shane Doan z Arizony, Patrice Bergeron z Bostonu, Mike Weber z Buffala, Kris Russell z Calgary, Nathan Gerbe z Caroliny, Alex Tanguay z Colorada, Nick Foligno z Columbusu, Patrick Eaves z Dallasu, Matt Hendricks z Edmontonu, Robyn Regehr z Los Angeles, Jordin Tootoo z New Jersey, Marc Staal z New Yorku Rangers, Nick Schultz z Philadelphie, Kris Letang z Pittsburghu, Scott Hannan ze San Jose, Tyler Johnson z Tampy Bay, Stephane Robidas z Toronta a Eric Fehr z Washingtonu.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články