Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Dohráno MOL Cup

Pech: Musíme odvést o sto procent lepší výkon

Třinec - Po hladkém čtvrtfinálovém postupu přes Hradec Králové zažila hokejová Sparta v play-off první náraz - v souboji dvou žhavých adeptů na titul utrpěla v sobotu v Třinci výraznou prohru 2:6. Jako by se sparťané po dlouhé přestávce ještě nepřepnuli do zápasového modu. "Na to se přece nemůžeme vymlouvat. Odehráli jsme jakžtakž první třetinu, ale pak jsme nasekali strašně chyb," řekl sparťanský útočník Lukáš Pech. Přímý přenos utkání Třinec - Sparta sledujte od 17:00 na ČT sport a našem webu.

Lukáš Pech
zdroj: ČTK autor: Milan Kammermayer

Zkáza Pražanů pod Javorovým se zrodila ve druhé polovině zápasu. Zatímco první část přestáli hosté bez obdržené branky, mezi 24. a 48. minutou kapitulovali hned šestkrát. "My jsme nějaké chyby udělali už v první třetině, ale tam jsme to ještě dokázali udržet na 0:0. Ale ve druhé třetině jsme těch chyb nasekali strašně moc a Třinec to potrestal. Jestli chceme být úspěšní, musíme se tohohle v dalších zápasech vyvarovat," řekl Pech.

Pech ještě dal Spartě v polovině zápasu naději gólem na 1:2, ale Třinec ji brzy zhatil třetí trefou. "Celé se to točilo kolem těch chyb. Místo abychom to dostali k nim do pásma, oni nám to sebrali ve středním pásmu a rychle to otočili. Tam z toho vzniklo i trestné střílení před prvním gólem. Byly z toho pak i fauly a oslabení," řekl Pech.

Už první zápas ukázal, že o vzruch v sérii mezi Třincem a Spartou nebude nouze. Pěsti létaly vzduchem od první třetiny a několik hráčů z obou stran si při spoustě strkanic a šarvátek otevřelo účty. "Já myslím, že to bylo z obou stran stejné. Je to hokej, takhle se to teď hraje. Jiné to určitě nebude," řekl Pech a věří, že Sparta v dalším zápase předvede zodpovědnější výkon. "Nesmíme se v tom moc pitvat, nic jiného nám ani nezbývá. Věříme, že odvedeme o sto procent lepší výkon," uzavřel Pech.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy 1. semifinále Třinec - Sparta
Zdroj
ČTK, ČT sport

Hlavní zprávy

Nejčtenější články