Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Předvýběr.CZ Florbal MB - 1. SC TEMPISH Vítkovice

Rolinek: Na Třinec jsme připravení, známe jejich hru

Praha - Kapitán hokejové Sparty Tomáš Rolinek je přesvědčený, že jeho tým zná cestu, jak vyzrát v semifinále play-off extraligy na Třinec, přestože stylem hry půjde o zcela jiného soupeře, než jarým byl ve čtvrtfinále Hradec Králové. Základem úspěchu je pro něho týmové pojetí.

"Čeká nás nejlepší tým základní části, s nejlepším a také širokým kádrem. Nechtěl bych spekulovat, zda hrají lépe do útoku, nebo do obrany. Každopádně nás čeká úplně jiný soupeř než Hradec a bude to o tom je dobře přečíst a být dobře připravený na detaily, které budou rozhodovat," řekl Rolinek.

Čtvrtfinálovou sérii Ocelářů proti Mladé Boleslavi nijak podrobně nesledoval. "I když samozřejmě vím, jaké v ní byly výsledky. Těch variant však bylo víc, kdo na nás může vyjít. Ale od té doby, co víme, že jdeme právě na Třinec, tak jsme na ně připravení a známe jejich hru," prohlásil pětatřicetiletý útočník.

Už před začátkem sezony považoval Rolinek své mužstvo za vnitřně silnější a odolnější, než byl hvězdami nabitý tým v minulém ročníku, kdy Sparta coby velký favorit skončila v semifinále po porážce s Kometou 3:4 na zápasy. "A za tím si pořád stojím. Vždy, když už něco řeknu nahlas, tak si myslím, že by to mělo mít hlavu a patu. Bylo by zlé, kdybych prohlašoval něco, čemu nevěřím," uvedl Rolinek.

Je nám líto, video expirovalo.
Pilař před semifinále s Třincem vzývá důraz na obranu

Jeho slova Sparta do velké míry naplňovala už proti Hradci Králové, kdy si sice vybrala i slabší chvilky, ale celkově se prezentovala povedeným týmovým výkonem. "Každý musí plnit svoji roli, věřit v úspěch a podřídit se týmu, o tom to celé je. Není to o jednotlivcích, ale o celkové atmosféře v týmu," řekl.

Svěřenci kouče Josefa Jandače už vyhlíží úvodní buly série s Třincem, která odstartuje v sobotu. "Těšíme se, až to vypukne. To čekání je dlouhé. Na druhou stranu jsme rádi, že jsme sérii s Hradcem Králové zvládli 4:0 na zápasy, protože byl čas si odpočinout, potrénovat a vyléčit nějaké šrámy. Vždy je lepší vyhrát 4:0, než se trápit na sedm zápasů. Ale to už je minulost, teď už jsme každopádně natěšení na další sérii," uvedl Rolinek.

Na finálovou účast Sparta čeká už od roku 2007, ačkoliv je prakticky každým rokem řazena mezi dva nejžhavější favority na zisk mistrovského titulu. "Dobře o tom vím, ale nemá to žádný vliv na naši hru, že bychom se třeba o to víc snažili. Budeme se i bez toho snažit na sto procent, dáme do toho naprosté maximum," řekl Rolinek.

Zdroj
ČT sport, ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články