Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Buly - debata expertů

Trenér Vlach věří, že Zlín ustojí tlak a pošle sérii do sedmého zápasu

Zlín - Hokejisté Komety Brno potvrdili ziskem prvního mečbolu proti obhájci titulu ze Zlína roli mírného favorita čtvrtfinálové série play-off. A nyní mají první šanci slavit postup. Naopak Berani chtějí sérii vrátit do jihomoravské metropole a pokračovat ještě v pondělí. Utkání Zlín - Brno sledujte od 16:20 na programu ČT sport a našem webu, studio Buly - hokej živě začíná v 16:00.

Ilustrační foto

"Budeme v domácím prostředí za současného stavu pod větším tlakem než v předcházejících utkáních. Ale pod stejným tlakem je i Brno. Máme zkušený tým a věřím, že tuto roli zvládneme," uvedl zlínský kouč Rostislav Vlach, který se v podobné situaci ocitl před třemi lety ve čtvrtfinále s Plzní. Zlín prohrával v sérii rovněž 2:3 a doma zvítězil, rozhodující duel ale Berani na západě Čech nezvládli a prohra 2:4 jim ukončila sezonu.

"Důležitým faktorem bude proměňování brankových příležitostí. Oba týmy se dokonale znají, soupeře nelze ničím překvapit. Budeme potřebovat i trochu štěstí, které takto vyrovnané série rozhoduje. Ztratili jsme bohužel efektivitu při přesilovkách. I když se jim věnujeme, tak se nám v nich oproti základní části nedaří. Nyní už budou výsledky hlavně o bojovnosti a herním nasazení," dodal Vlach.

Kometa si vypracovala mečbol ve čtvrtek domácí těsnou výhrou 2:1. "Pokud chceme uspět už ve Zlíně, tak musíme zůstat u naší hry. Ta je založena na bojovnosti, dohrávání soubojů a pečlivém bránění. Prostě musíme zůstat u takového hokeje, který nám přinesl úspěch v posledním zápase. Hra založená na jednoduchosti, bez zbytečného vymýšlení," nabádal kouč Komety Vladimír Kýhos.

Po pondělní prohře ve Zlíně své svěřence kritizoval za malou bojovnost, výtky pomohly a po úspěchu v Brně mohl hráče pochválit. "Neměli bychom přenechat soupeři aktivitu, ze které by mohl vytěžit náskok. Proti tak kvalitnímu týmu, jakým je Zlín, se potom výsledek těžko otáčí," dodal Kýhos.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články