Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Třeba teď přijde ta vítězná vlna, věří Kaut po trefě v prodloužení

Pardubice - Svůj premiérový start v extraligovém play-off ozdobil pardubický útočník Tomáš Kaut vítěznou trefou v prodloužení, která ve čtvrtém čtvrtfinálovém utkání zachovala Východočechům naději v boji proti Litvínovu. Pětadvacetiletý odchovanec Žďáru nad Sázavou, který přišel do Pardubic loni v létě z prvoligové Třebíče, vynutil pátý zápas v Litvínově. Východočeši tak stále mohou snít o tom, že jako první v historii otočí nepříznivý stav 0:3 na zápasy.

Tomáš Kaut střílí rozhodující branku
zdroj: ČTK autor: David Taneček

"Ještě mi to asi ani nedošlo. Mám z toho samozřejmě radost. I celkově z toho, že přišlo hodně lidí a zvládli jsme to. Teď se budeme snažit se sem vrátit," řekl Kaut, který zároveň zaznamenal v pardubickém dresu první trefu v domácím prostředí. Všechny čtyři góly v základní části dal totiž venku.

Pardubice nezvládly úterní domácí duel a až dnes dokázaly zastavit rozjetý Litvínov, jehož vítězná série se v součtu s koncem základní části zastavila na devíti zápasech. "Už se nám tady nějaké zápasy doma nepovedly a chtěli jsme lidem ukázat, že hokej umíme. Jsme rádi, že to takhle dopadlo," neskrýval Kaut radost, že duel vypadal ze strany domácích úplně jinak než o den dříve.

Kaut konstatoval, že Pardubice v sezoně trápí nevyrovnané výkony, ale doufá, že tým ještě v sérii neřekl poslední slovo. "Je pravda, že v celé sezoně zápas zahrajeme super a pak to nedokážeme udržet. Kdybychom věděli proč, tak bychom určitě dělali všechno pro to, aby to tak nebylo. Uvidíme, třeba teď přijde ta vítězná vlna, na kterou čekáme," přál si.

Vítězství Pardubic bylo podle něj zasloužené. "Myslím, že jsme byli celý zápas lepší. Chtěli jsme hrát i v prodloužení pořád stejně trpělivě a věřili jsme, že to tam spadne. Už střídání předtím tam měl Lukáš Radil prázdnou bránu, pak už to naštěstí vyšlo," doplnil Kaut.

Za stavu 0:3 na zápasy se prý Pardubice i psychicky uvolnily. "Dneska ta psychika trošku hrála i pro nás, protože poslední krok je podle mě nejtěžší. My jsme neměli co ztratit, šli jsme do toho možná trošku uvolnění a i to nám asi pomohlo. Musíme hrát v Litvínově pořád stejně to, co nám dneska vyneslo vítězství. Myslím, že i u nich může být výhoda na naší straně," dodal Kaut.

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články