Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
MS smíšených dvojic 2024 Švédsko

Abnormálně dobrý výkon, pochvaloval si Francouz třetí výhru

Pardubice - Hokejisté Litvínova sebevědomě kráčí za první účastí v semifinále od roku 2000 a potvrzují ve čtvrtfinálové sérii proti Pardubicím svou aktuální formu. Výhrou 3:1 na východě Čech získali náskok 3:0 na zápasy a v součtu s koncem základní části vyhráli už podeváté v řadě. Dvěma góly k tomu přispěl útočník Peter Jánský, gólman Pavel Francouz za tři duely zatím inkasoval jen dvakrát.

"Podali jsme abnormálně dobrý výkon, trochu mi to připomínalo první zápas u nás doma v Litvínově. Kdybychom jim nenabídli po naší chybě šanci na vstřelení gólu na 2:1, tak by to možná bylo 3:0," pochvaloval si Francouz. "Dneska jsme hráli úplně skvěle a nemůžu tomu nic vytknout," přitakal Jánský. Litvínovský gólman byl rád, že za stavu 3:1 si Verva náskok bez velkých problémů pohlídala.

"Hlavně ten závěr, protože kdyby Pardubice daly gól, mohlo to dopadnout ještě jinak. My jsme si je výborně pohlídali, hlavně tím pohybem jsme je k ničemu nepustili," doplnil Francouz. Svěřenci trenérů Radima Rulíka a Miloslava Hořavy můžou už ve středu sérii uzavřít, pokud Pardubice opět pokoří. "Láká nás to, protože bychom mohli i ušetřit nějaké síly do dalších bojů. Ale víme, že poslední krok je nejtěžší a vedení 3:0 nic neznamená," uvedl čtyřiadvacetiletý reprezentační gólman.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlasy utkání Pardubice - Litvínov

"Pardubice nám nebudou chtít dát nic zadarmo, budou chtít vyhrát před domácím publikem. Ale my jsme rádi, že jsme zvládli třetí zápas, protože si myslím, že se to tím může zlomit. Stav 3:0 je něco jiného než 2:1," doplnil Francouz. Podle něj se mužstvo drží stále při zemi a jde do dalšího zápasu s pokorou. "Snažíme se hlavu udržet na stejné pozici, jako když jsme tu sérii začínali. Protože ten v uvozovkách strach ze soupeře nebo z toho zápasu, to je to, co nás žene dopředu," podotkl Francouz.

Oproti zápasům v Litvínově, kde Verva vyhrála 4:0 a 4:1, nevypozoroval Jánský ve hře soupeře rapidní změnu. "Nehráli ani nijak tvrdě, nebyl jsem nijak řezanej. Byl to úplně normální zápas jako minule," prohlásil. Dovršit sérii ale podle něj nebude snadné. "Ještě není konec. Ještě jsme to nepřeskočili a myslím, že ještě s něčím přijdou," dodal.


Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články