Je nám líto, video expirovalo.
Následuje
Panorama

Brno otočilo zápas ve Zlíně a vede sérii

Zlín - Hokejisté Komety Brno zvítězili ve třetím utkání čtvrtfinále play-off extraligy ve Zlíně 2:1 a stejným poměrem vedou i v sérii hraní na čtyři výhry. O výsledku rozhodla druhá třetina, v níž Brňané v rozmezí čtyř minut zásluhou Františka Ptáčka a Antonína Honejska otočili výsledek.

Zlín - Brno
zdroj: ČTK autor: Dalibor Glück

Oproti úvodním zápasům v Brně sáhl trenér Zlína Rostislav Vlach ke třem změnám v sestavě. V obraně se nově objevili Aleš Holík s Urbancem místo Horáka s Valentou a ve čtvrtém útoku Fořta nahradil po otřesu mozku uzdravený Kubiš. Brňané se představili ve stejném složení jako v posledním vítězném duelu. Zlín vsadil od prvních minut na útočný hokej podložený agresivitou v osobních soubojích.

Kometa oplácela stejnou zbraní a po získání kotouče vyrážela do nebezpečných protiútoků. Zlín postupně získal územní převahu, ze které také vytěžil úvodní gól. Obránce Holík zachytil u modré čáry kotouč, který jen nahodil před brankou, kde zůstal zapomenutý Roman Vlach. Tomu jen stačilo tečovat puk a na změnu směru brankář Čiliak už nereagoval.

Zvýšit náskok Zlína mohl ještě ve 14. minutě Petr Holík, který ujel soupeřovým obráncům, situaci ale zachránil Čiliak. Kometa postupně převzala režii hry. Hodně jí k tomu dopomohly zbytečné fauly protivníka, v oslabení odehráli Berani polovinu druhé třetiny a Kometa tlak využila k otočení výsledku. Ve 23. minutě ujel Káňa po levém křídle a po jeho přihrávce obránce Ptáček vyrovnal.

Ve 27. minutě při vyloučení hlavní zlínské opory Čajánka využil za pouhých 18 sekund početní výhodu Honejsek. Ujel po pravé straně a střelou mezi chrániče nohou překvapil Štůralu. Šanci vyrovnat měl v úvodu třetí třetiny Okál, své sólo ale zakončil nepřesnou střelou. Kometa už do útočení tolik nepospíchala, zaměřila se více na bránění středního pásma a hru zjednodušovala nahazováním kotoučů do útočné třetiny. Závěrečná snaha Zlína o vyrovnání už vyzněla naprázdno.

Je nám líto, video expirovalo.
Sestřih a ohlas utkání Zlín - Brno

PSG Zlín - HC Kometa Brno 1:2 (1:0, 0:2, 0:0)

Branky a nahrávky: 9. Roman Vlach (A. Holík) - 23. Ptáček (J. Káňa II, Mrázek), 27. Honejsek (Malec). Rozhodčí: Šindler, Úlehla - Brejcha, Suchánek. Vyloučení: 7:5. Využití: 0:1. Diváci: 7 000 (vyprodáno). Stav série: 1:2.

Zlín: Štůrala - A. Holík, Žižka,, Marušák, Urbanec, Kotvan, Řezníček - J. Svoboda, Čajánek, O. Veselý - Okál, Leška, Köhler - P. Holík, Roman Vlach, Říčka - Ondráček, Sedláček, Kubiš. Trenéři: Rostislav Vlach, Jurík a Hrazdira.

Brno: Čiliak - Ptáček, Kováčik, Dujsík, Hanzlík, Kuboš, Malec - Ton, V. Němec, J. Hruška - Vondráček, Koreis, Burian - Honejsek, H. Zohorna, Dočekal - Mrázek, L. Čermák, J. Káňa II. Trenéři: Kýhos, Pešout a Beran.

Rostislav Vlach (Zlín): "Od nás to nebyl moc povedený zápas. I když jsme v úvodu vedli 1:0 tak jsme měli problémy v koncovce a tutové šance jsme neproměnili. Dostali jsme trochu nešťastné góly. Výkon z naší strany nebyl na play-off. Byl jen průměrný a na Brno nemůže stačit. Před zápasem nic nenasvědčovalo tomu, že by měl být náš výkon vlažnější. V úvodu jsme měli tlak, ale ve druhé třetině jsme byli deset minut vyloučeni a naše hra kvůli tomu nebyla dobrá."

Vladimír Kýhos (Brno): "Jeli jsme do Zlína, abychom získali doma prohraný zápas. Měli jsme dobrý vstup do zápasu. Vypracovali si i dvě šance. Paradoxně jsme dostali gól, který s námi ale moc neotřásl. Měli jsme zejména ve druhé třetině dostatek příležitostí, abychom vedení zvýšili. Střelecká muška nás trošku zradila. Totéž se dá ale říci o Zlínu, který měl také hodně šancí. Pochvalu za bojovný výkon zaslouží všichni od brankáře Čiliaka až k útočníkovi Mrázkovi."

Zdroj
ČTK

Hlavní zprávy

Nejčtenější články